Vištienos pyragas su paprikomis

Tešlai:

  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 3 šaukštai vandens
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 400–450 g vištienos filė
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 raudona paprika
  • ½ aitriosios paprikos
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos
  • 125 ml grietinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 2 saujos tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių lapelių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis tarkuoto muskato

Tešlai šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į miltus, sumaišytus su žiupsneliu druskos. Viską trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų. Supilkite vandenį, įleiskite trynį ir užminkykite vidutinio kietumo tešlą. Jei ji bus per skysta, įminkykite dar šiek tiek miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Kol ji vėsta, pasigaminkite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame paskrudinkite smulkiais gabalėliais supjaustytą vištieną. Po kelių minučių suberkite smulkintus česnaką, svogūną, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką be sėklų ir kubeliais supjaustytą raudoną papriką. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir pakepinkite kelias minutes. Kiaušinį išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu, įmaišykite pomidorų pastą ir saują tarkuoto fermentinio sūrio. Tešlą iškočiokite, ištieskite ja kepimo indo dugną, kraštus. 10 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Ant apkepto pagrindo sudėkite vištienos ir paprikos įdarą, pabarstykite smulkintomis petražolėmis, užpilkite grietinėlės bei kiaušinio plakiniu. Paviršių pabarstykite likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 190 ºC ir kepkite pyragą dar 30–35 min., kol paviršius gražiai apskrus. Skanaukite su šviežių daržovių salotomis.