Šis kepsnys patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kopūstų. Tai vasariškas ir kartu sotus valgis. Žiediniai kopūstai su mėsa puikiai tinka vakarienei, o pagaminti šį patiekalą tikrai neužtruksite.
- 1 žiedinis kopūstas
- 700 g maltos mėsos
- 300 g paprikų
- 1 svogūnas
- 1 šaukštas garstyčių
- 100 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 200 g rūkytos šoninės
- 1 šaukštelis džiovintų ar šviežių čiobrelių
- 1 šaukštelis maltos paprikos
- 1 šaukštelis džiovintų ar šviežių raudonėlių
- 1 ryšelis petražolių
- druskos, maltų pipirų
- Kryžmai įpjaukite kopūstkotį. Dėkite kopūstą į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 8–10 min. Nusunkite ir atvėsinkite.
- Maltą mėsą sumaišykite su nedideliais kubeliais supjaustytomis paprikomis ir kitomis sudedamosiomis dalimis (išskyrus šoninę). Mėsą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir kitais prieskoniais.
- Statykite kopūsto galvą į kepimo indą ir aplink vienodai apdėkite faršu.
- Lengvai prispauskite maltą mėsą prie kopūsto, kad ji priliptų.
- Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir apdėkite jomis faršą.
- Šoninės juostelės turi užeiti viena ant kitos, kad visiškai nesimatytų maltos mėsos.
- Paruoštą kepsnį maždaug valandai dėkite į 180 ºC orkaitę ir kepkite, kol šoninė gražiai apskrus.