Žiedinių kopūstų kepsnys „Staigmena“

Šis kepsnys patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kopūstų. Tai vasariškas ir kartu sotus valgis. Žiediniai kopūstai su mėsa puikiai tinka vakarienei, o pagaminti šį patiekalą tikrai neužtruksite.

  • 1 žiedinis kopūstas
  • 700 g maltos mėsos
  • 300 g paprikų
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 100 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 1 šaukštelis džiovintų ar šviežių čiobrelių
  • 1 šaukštelis maltos paprikos
  • 1 šaukštelis džiovintų ar šviežių raudonėlių
  • 1 ryšelis petražolių
  • druskos, maltų pipirų
  • Kryžmai įpjaukite kopūstkotį. Dėkite kopūstą į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 8–10 min. Nusunkite ir atvėsinkite.
  • Maltą mėsą sumaišykite su nedideliais kubeliais supjaustytomis paprikomis ir kitomis sudedamosiomis dalimis (išskyrus šoninę). Mėsą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir kitais prieskoniais.
  • Statykite kopūsto galvą į kepimo indą ir aplink vienodai apdėkite faršu.
  • Lengvai prispauskite maltą mėsą prie kopūsto, kad ji priliptų.
  • Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir apdėkite jomis faršą.
  • Šoninės juostelės turi užeiti viena ant kitos, kad visiškai nesimatytų maltos mėsos.
  • Paruoštą kepsnį maždaug valandai dėkite į 180 ºC orkaitę ir kepkite, kol šoninė gražiai apskrus.