TEŠLAI:
100 g minkšto sviesto
120 g juodojo šokolado
360 ml pieno
500 g aguonų
1/2 stiklinės medaus
100 g kapotų riešutų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
100 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių)
5 kiaušiniai
migdolu esencijos
druskos
GLAJUI:
150 ml grietinėlės
150 g tamsaus šokolado
PAPUOŠTI:
500–800 g braškių
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir labai gerai nuvarvinkite. Dekite jas į puodą, užpilkite pienu, sudėkite razinas, spanguoles, medų ir maišydami virkite ant mažos ugnies apie 10min. Masė turi šiek tiek sutirštėti.
Įmaišykite riešutus, įlašinkite kelis lašus esencijos. Masę atvėsinkite. Sviestą išsukite su cukrumi iki kremo konsistencijos, plakdami jį po vieną įdėkite trynius. Masė turi išeiti vientisa ir puri. Įmaišykite aguoną masę ir tarkuotą šokoladą. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Pilkite ją į kepimo formą, paskleiskite ir 50min. kepkite 175 ºC orkaitėje. Ištraukite pyragą ir palikite 10min. aušti kepimo formoje. Tada išimkite iš jos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Glajui sulaužykite šokoladą nedideliais gabaliukais ir sudėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirinkite ir supilkite į šokoladą. Palaukite 2min. ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Kai glajus pradės tirštėti, supilkite ant atvėsusio pyrago. Papuoškite jį pjaustytomis braškėmis.