Columbus +14,4 °C Dangus giedras
Sekmadienis, 6 Spa 2024
Columbus +14,4 °C Dangus giedras
Sekmadienis, 6 Spa 2024


Dalia KARPAVIČIENĖ
ŪP korespondentė 

„Šaukėnų duona“ įvertinta už ilgametį ir stabilų verslą

2023/11/12


Kelmės rajono Pakėvio dvare vykusiame „Verslo dienų“ baigiamajame renginyje už ilgametį ir stabilų verslą įvertinta UAB „Šaukėnų duona“ ir jos direktorius Gintautas Saunorius. Nuo 1994-ųjų šaukėniškio Liudo Dajoro įkurta kepykla sėkmingai gyvuoja iki šių dienų, nors jos įkūrėjas ir ilgametis vadovas jau išėjęs anapilin. Pasak dabartinio direktoriaus, įmonė ir toliau stengsis išlaikyti laiko patikrintas duonos ir pyragų receptūras, klientus. „Šaukėnų duonos“ gaminius yra pamėgę ne tik vietiniai, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai.

Ne vienerius metus Kelmės rajono Šaukėnų gyventojai ir juokais, ir rimtai kalba, kad Dajorų duona kvepia pusė miestelio. Dar 1994-aisiais, jau būdamas pensijoje, sulaukęs 66 metų, L. Dajoras kartu su žmona Jadvyga savo sodyboje Šaukėnuose įkūrė kepyklą. Prieš tai šaukėniškis, atgavęs 27 ha žemės, nusipirkęs traktorių, bandė ūkininkauti, bet paaiškėjo, kad nėra lengva ne tik javus užauginti, bet ir derlių parduoti. Tad L. Dajoras nusprendė verčiau pats malti grūdus ir kepti duoną.

Kepyklai pritaikė ūkinį pastatą. Iškepdavo ir po 10–11 tūkst. kepaliukų duonos bei batonų. Pamažu išplėtė prekybą net į penkias apskritis. Duoną kepdavo pagal senovinius receptus, nenaudojo jokių puriklių. Atsakingai rinkosi miltus. Kvietinius pirkdavo iš Joniškio malūno, ruginius – net iš kaimyninės Latvijos, aukščiausios kokybės miltų ir iš Estijos atsiveždavo. Per ilgus vadovavimo kepyklai metus L. Dajoras sau algos nemokėjo. Sakydavo, kad jam ir žmonai pragyventi užtenka pensijų. Užtat yra daug kam padėjęs, rėmęs daug renginių, šelpęs labdaros valgyklą, aukojęs nuo gaisro nukentėjusiam Tytuvėnų vienuolynui. Už sėkmingą verslo plėtojimą ir paramą silpnesniems L. Dajoras buvo įvertintas Kelmės rajono savivaldybės Garbės ženklu.

Nors abiejų Dajorų jau nebėra tarp gyvųjų, jų pradėtas verslas ir toliau sėkmingai gyvuoja. Šaukėnai be duonos ir pyragų kepyklos sunkiai įsivaizduojami.

saukenu kepykla
„Šaukėnų duonos“ gaminiai žinomi ir mėgstami ne tik Kelmės rajone.

Nuo praėjusių metų UAB „Šaukėnų duona“ direktoriumi dirbantis G. Saunorius kepykloje sukasi ne vienerius metus. Teko ir vairuotoju, ir pamainos meistru, ir įmonės direktoriaus pavaduotoju ištisą dešimtmetį dirbti.

G. Saunorius sakė, jog ir dabar, ir ateityje stengsis išlaikyti laiko patikrintas duonos ir pyragų receptūras, sugalvotas ir pradėtas taikyti įmonės įkūrėjo L. Dajoro. Šiuo metu „Šaukėnų duonoje“ dirba 44 darbuotojai iš miestelio ir aplinkinių vietovių.

 

Autorės ir Kelmės turizmo ir verslo informacijos centro nuotraukos

Titulinėje nuotr. – UAB „Šaukėnų duona“ direktorius Gintautas Saunorius, Kelmės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Vilija Virbickė, Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, Kelmės rajono verslininkų asociacijos pirmininkas Alvydas Gerbenis.

 

Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.

Dalintis
Verslas