Vilkaviškio duona – kaip sava
Milda JONKIENĖ
Prieš kelis dešimtmečius vilkaviškiečiai negalėjo pasigirti skania duona, ji buvo pigi, bet negardi, tad dažniau kaimiečiai ja paršelius penėdavo, nei ant savo stalo dėdavo. Tačiau kai prieš penkiolika metų kepyklą įsigijo iš Žemaitijos į Suvalkiją atkakęs verslininkas Juozas Liebus, apie čia kepamą nuostabią duoną ir pyragus netruko žinia pasklisti po visą Lietuvą. Iš šio krašto kaip geriausią lauktuvę dažnas dabar gabenasi kvapų „Vilkaviškio gardžiosios“ ar juodos duonos „Skanumėlis“ kepalą. Net ir viskuo išlepinti Seimo nariai savo padėjėjų prašo, kad būdami Suvalkijoje nepamirštų parvežti UAB „Savas“ kepamos duonos, nes sostinėje tokios negali gauti.
Parama bendruomenėms
„KL“ informacija
Paramą kaimo bendruomenėms skiria ne tik ES, bet ir mūsų valstybė. 2016-aisiais, kurie yra paskelbti Vietos bendruomenių metais, Žemės ūkio ministerija savo kraštą auginančioms kaimo bendruomenėms skirs dar daugiau lėšų nei pernai –1 mln. eurų. Paraiškos gauti paramą renkamos nuo kovo 7 d. iki balandžio 8 d.