AKCIJA! Dabar tik 3,15€
Knygoje supažindinama su rūkymo technologija, pateikiama daug vertingų patarimų, kaip pasirinkti rūkymui skirtus prietaisus; apdoroti mėsą ir žuvį. Pristatomi populiariausi žuvies, mėsos ir dešrų rūkymo būdai.
Turinys
Įžanga............................................................. 5
Dūmai ir delikatesų gamyba........................... 6
Rūkymo tikslai................................................ 6
Rūkymo būdai: šaltasis, šiltasis ir karštasis.... 6
Rūkymo priemonės.......................................... 9
Dūmai.............................................................. 10
Nuo rūkymo krosnelės iki rūkyklos................ 11
Rūkyklėlės sodui, kempingui ir iškylai........... 11
Savos gamybos rūkymo prietaisai................... 15
Rūkymo spintos............................................... 16
Skerdimo taisyklės........................................... 20
Kiaulių skerdimas ir išdorojimas..................... 20
Mėsos brandinimas.......................................... 22
Sūdymo medžiagos ir priemonės..................... 24
Pagrindinis reikalavimas – nepriekaištinga švara...........30
Mėsos gaminių paruošimas.............................. 31
Mėsos receptai.................................................. 37
Dešrų gaminimas.............................................. 43
Žalia, plikyta ir virta dešra................................ 47
Kokie dūmai tinka dešroms.............................. 47
Dešrų receptai................................................... 49
Skilandis........................................................... 51
Sūdytų ir rūkytų mėsos gaminių ydos.............. 53
Rūkytų dešrų ydos............................................ 56
Rūkytų gaminių laikymas................................. 58
Žuvų rūkymas................................................... 59
Žuvies receptai.................................................. 69
Prieskoniai......................................................... 73
Patiekalų receptai su rūkiniais........................... 80
Receptai su mėsos gaminiais............................. 80
Receptai su rūkyta žuvimi.................................. 90