Sveikas valgiaraštis: daugiau daržovių, mažiau riebalų
Giedrė Budvytienė
Sezonai keičiasi ne tik drabužių spintoje, bet ir šaldytuve. Jeigu jūsiškiame dar yra raugintų kopūstų, marinuotų agurkų ar kur kamputyje turite užkištą bryzelį lašinių (gal net ir puodynėlę sviesto), skubiai meskite juos lauk, kad atsirastų vietos ką tik pasirodžiusioms šviežioms daržovėms. Beliks pasirūpinti kokybišku aliejumi, liesu jogurtu ir būsite pasirengę atsikratyti per žiemą sukauptų riebalų.
Velykų stalo puošmenos
Eglė Leonovienė
Kokius valgius dėsite ant stalo, kokiais naujais gardėsiais nustebinsite šeimyną ir svečius, turbūt jau apsisprendėte. Laikas pagalvoti, kaip papuošite šventinį stalą. Stilingo dekoravimo idėjos, netikėti deriniai, šviesių spalvų paletė – ir jūsų namai padvelks džiugiausia pavasario švente!
Simboliniai linkėjimai lėkštėje
Raminta Lisauskienė
Velykų stalas neįsivaizduojamas be margučių, žalumynų, avinėlio, kumpio ar gardžios bobos. Kiekvienas šventinis valgis turėjo tam tikrą prasmę. Ar žinome jas?
Saliukis – aristokratiškas šuo
Rita Šemelytė
Kaunietis Erikas Norkus jau pusantrų metų laiko retos Lietuvoje veislės šunį – saliukį. Nepaprastai grakštus, elegantiškas ir inteligentiškas šuo gali būti ir sargus – jis žemu balsu perspėja apie svetimą žmogų prie lauko durų.
Grįžęs iš lauko Ahuras peržengė namų slenkstį ir sustojo kaip įbestas ant kilimėlio. Nė žingsnio toliau ant parketo, kol šeimininkas nenuvalė letenų. Saliukis – aristokratiškas šuo ir purvinomis letenomis nelakstys po namus.
„Šis įprotis jo kraujyje. Niekada specialiai to nemokėme, tik kol buvo mažas, kelis kartus nuvalėme letenas grįžę iš lauko. Paskui pastebėjome, kad jis kantriai stovi ir laukia. Kitaip ir negali būti, juk saliukiai nuo seno buvo auginami dvaruose“, – sako Erikas.