Pavojus gali slypėti net miltuose ar kiaušiniuose
Nuo praėjusių metų pabaigos Lietuvoje, kaip ir daugelyje Europos Sąjungos šalių, gamintojai privalo maisto produktų etiketėse nurodyti juose esančias medžiagas, kurių žmogaus organizmas gali netoleruoti. Ar laikomasi šio įstatymo bei kokios maisto medžiagos gali varginti žmogų, aiškina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė Ona SUŽIEDELYTĖ. Ją kalbina „ŪP“ korespondentė Jolanta KAŽEMĖKAITYTĖ.

Galbūt mažame ūkyje džiaugsmo daugiau? Ūkininkai Arvydas ir Danutė Majauskai laimingi, kad kaimo nepamiršta vaikai, sugrįžta į jį ne tik padirbėti, bet ir pailsėti.
Planavo Maskvoje, nuostolius skaičiuoja Medingėnuose
Juozas SKRIPKAUSKAS
„ŪP“ korespondentas
Nedidelio šeimos ūkio savininkas Arvydas Majauskas investicijas į ūkį ir naudą mintyse dėliojo dar gyvendamas Maskvoje. Per penkiolika darbo kaime metų Arvydas įsitikino: viena yra planuoti, visai kas kita – realiai dirbti. Medingėnų (Rietavo sav.) ūkininkas nesako, kad laiką Lietuvoje praleido tuščiai, bet ir neslepia – smulkūs gamintojai nepelnytai užmiršti, nuvertinti ir, galima sakyti, pasmerkti merdėti.
Europos Parlamentas – per didinamąjį stiklą
Daiva SKIRKEVIČIENĖ
„ŪP“ krespondentė
Europarlamentaro Bronio Ropės kvietimu grupė ūkininkų, moksleivių, studentų, pedagogų, mokslo darbuotojų, žurnalistų lankėsi Europos Parlamente (EP). Jiems buvo sudaryta galimybė pakeliui į Briuselį ir atgal namo aplankyti keletą Vokietijos miestų bei juose esančių kultūros objektų ir, be abejo, susipažinti su Belgijos sostine.
Svečiai iš Lietuvos turėjo progos dalyvauti EP plenariniame posėdyje, pasigilinti į EP politinę sudėtį, europarlamentarų veiklos galimybes ir juos pakvietusio B. Ropės darbą.