Gerai nuplautas bulves išvirkite su luobelėmis. Įdarui į puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, jame pakepinkite svogūną, tada sudėkite raugintus (jei kopūstai labai rūgštūs, prieš virdami juos nuplaukite) arba šviežius kopūstus ir užpilkite stikline karšto vandens. Viską išmaišykite, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol kopūstai suminkštės. Jei troškinant skystis išgaruos, įpilkite dar šiek tiek karšto vandens. Išsitroškinusius kopūstus pagardinkite pipirais, jei reikia, druska, cukrumi, pomidorų padažu ir dar pavirkite maždaug 5 min. Kopūstus atvėsinkite. Bulves nulupkite ir sutrinkite į košę. Skysčio jokio nepilkite, tik šiek tiek pasūdykite, įberkite maltų pipirų ir miltų. Bulvių košę gerai išsukite iki vientisos masės ir padalykite ją į vienodus gabalėlius. Iš jų darykite paplotėlius, į vidurį dėkite po šaukštą kopūstų įdaro ir sulipinkite paplotėlių kraštus, kad išeitų apvalūs pyragėliai. Šiek tiek suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pašlakstytą skardą. Pyragėlius aptepkite išplaktu kiaušiniu (galima tik vandeniu), pabarstykite sezamų ir juodgrūdžių sėklomis (tiks ir Provanso žolelių mišinys) ir 20 min. pašaukite į 210 ºC orkaitę. Kepkite, kol pyragėliai gražiai apskrus. Į stalą patiekite su padažu, sumaišytu iš nurodytų sudedamųjų dalių.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos