Columbus +3,9 °C Mažai debesuota
Pirmadienis, 28 Spa 2024
Columbus +3,9 °C Mažai debesuota
Pirmadienis, 28 Spa 2024

Kolumbietiška viščiuko ir bulvių sriuba (Ajiaco Colombiano)

2021/05/13

• 3 vištienos krūtinėlės be odos • 12 puodelių vandens • 3 švieži kukurūzai, perpjauti perpus • Druskos, pipirų pagal skonį • 2 vištienos sultinio kubeliai • 3 svogūnai • 2 sutraiškytos česnako skiltelės • 3 šaukštai kapotų kalendrų • 2 puodeliai papa criolla (mažytės Andų bulvytės) (jei nerasime šaldytų, galima keisti paprastomis) • 3 vidutinės baltos bulvės, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais • 3 vidutinės raudonos bulvės, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais (galime keisti paprastomis) • 1/3 puodelio guascas (jei darže piktžolių dar nepridygo, galima keisti raudonėliais) • Puodelis riebios grietinėlės (dedama patiekiant) • Puodelis kaparėlių (dedama patiekiant)

Į didelį puodą sudėkite vištieną, kukurūzus, pagardinkite vištienos sultiniu, kalendra, svogūnu, česnaku, druska ir pipirais. Įpilkite vandens ir užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 35–40 minučių, kol vištiena suminkštės. Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį.

Kukurūzus virkite dar 30 minučių. Išgriebkite žalią svogūną,sudėkite bulves ir guasca. Virkite dar 30 minučių. Sudėkite užšaldytas bulvytes papa criolla (jei jas naudojate) ir troškinkite 15–20 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Sriubą patiekite karštą, pagardinę grietinėle ir įbėrę kaparėlių. Kartais atskirai dar patiekiama virtų ryžių.

Dalintis