Columbus +4,4 °C Dangus giedras
Trečiadienis, 13 Lap 2024
Columbus +4,4 °C Dangus giedras
Trečiadienis, 13 Lap 2024

Kulinarinis turizmas - pridėtinė vertė kaimo turizmo versle

2024/11/10


Lapkričio 7 d. Trakų rajone įvyko konferencija „Kulinarinis turizmas - pridėtinė vertė kaimo turizmo versle“, kuria uždarėme 2024 m. kaimo turizmo sezoną. Šis renginys subūrė kaimo turizmo atstovus, entuziastus ir paslaugų teikėjus, siekiant aptarti aktualijas, pasidalyti patirtimi ir užmegzti naujus bendradarbiavimo ryšius.

Sodybos šeimininkas Vytautas Petkevičius džiaugėsi galėdamas priimti svečius Trakų rajone, pabrėždamas kaimo turizmo svarbą rajono vystymuisi. Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė Agnė Vaitkuvienė šiltai pasveikino susirinkusiuosius ir pasidžiaugė kaimo turizmo sektoriaus aktualijomis ir pasiekimais. Seimo narys Andrius Bagdonas perdavė sveikinimus virtualiai, o Kazio Starkevičiaus vardu atvykusi patarėja Rasa Duobaitė-Bumbulienė tarė padėkos kalbą ir įteikė padėkos raštus labiausiai nusipelniusiems kaimo turizmo atstovams, įvertindama jų indėlį į sektoriaus plėtrą.

Po oficialių sveikinimų sekė diskusija „Kulinarinis turizmas sodyboje. Ar verta?”, kurioje kaimo turizmo praktikai Jurgita Krištupienė, Daiva Buivydienė, Daiva Stanislovaitienė, Lina Černiauskienė ir Darius Glušauskas dalijosi savo įžvalgomis ir patarimais. Diskusijoje gvildentos temos apie kulinarinio turizmo potencialą sodybose, jo svarbą kaimo vietovių patrauklumui didinti bei aptarti praktiniai aspektai.

Konferencijos metu dalyviai turėjo progą ne tik išgirsti apie kulinarinį paveldą, bet ir patys jį patirti. Sodybos „Gamtos melodija“ šeimininkai Regina ir Algis Sinkevičiai surengė edukacinę degustaciją, kurioje pristatė sertifikuotą tautinio paveldo produktą – saldų sūrį. Šis gardumynas sužavėjo renginio dalyvius ir padėjo geriau suprasti, kodėl vietinių produktų degustacijos yra svarbi kulinarinio turizmo dalis.

Kaip ir kasmet, konferencijos metu vyko kontaktų mugė, kurioje šį kartą dalyvavo 13 paslaugų teikėjų. Kontaktų mugės metu užmegzti nauji ryšiai ir aptarti bendradarbiavimo projektai tikėtina praturtins kaimo turizmo sektorių ir prisidės prie jo plėtros.

Renginį vainikavo žurnalisto ir kulinarijos apžvalgininko Andriaus Užkalnio paskaita „Padarykime kaimo turizmą įspūdingiausiu ir pelningiausiu pasaulyje“. Jo įkvepiantys žodžiai ir idėjos motyvavo dalyvius siekti naujų aukštumų ir atviriau žvelgti į kaimo turizmo galimybes.

 

LKTA fotoinformacija

Dalintis
Verslas