Columbus +5,0 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 10 Geg 2025
Columbus +5,0 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 10 Geg 2025

Sriuba su kanapių sėklų grietine

2020/09/15

  • 50–100 g baltųjų grybų Fungus
  • 100–200 g avinžirnių
  • 100 g moliūgo
  • 100 g cukinijos
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • 1 svogūno laiškai
  • 20 g kalendrų lapelių
  • 10–20 g krapų
  • 10–20 g petražolių
  • 20–50 g žliūgių
  • 20–30 g jūržolių
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • žiupsnelis jūros druskos
  • trintų džiovintų papajų sėklų (vietoj pipirų)
  • 2–3 šaukštai šalto spaudimo sezamų alie­jaus
  • 2–3 šaukštai nefiltruoto kanapių aliejaus
  • žiupsnelis Kajeno ar aitriosios paprikos miltelių
  • žiupsnelis džiovinto malto raudonėlio
  • pluoštinių kanapių žiedų, sėklų ir lapų miltelių
  • 50–100 ml lukštentų kanapių sėklų grietinės
 
  1. Prieš ruošdami sriubą, 1 valandą pamir­kykite vandenyje baltuosius grybus ir po to gerai nuplaukite.
  2. Taip pat vandenyje išmirkykite jūržoles.
  3. Jei norite sotesnės sriubos, iš vakaro pamirkykite avinžirnius, o ryte juos išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite iki tyrelės konsistencijos.
  4. Daržoves supjaustykite stambesniais ku­beliais.
  5. Visas žoleles susmulkinkite.
  6. Jūržoles ir grybus šiek tiek pasmulkinki­te, kad būtų patogiau valgyti, bet kad dar jaustųsi jų tekstūra.
  7. Užvirkite puode vandenį.
  8. Keptuvėje pakepinkite svogūną su šalto spaudimo sezamų aliejumi.
  9. Įberkite į keptuvę pluoštinių kanapių žiedų, sėklų ir lapų miltelių.
  10. Suberkite prieskonius, druską, papajų sėklas, raudonėlį, šiek tiek Kajeno paprikos. Tuomet suberkite ir pakepinkite apie 5 min. baltuosius grybus, išmirkytas ir pasmulkintas jūržoles, pusę smulkintos paprikos.
  11. Į užvirintą vandenį suberkite visus apkeptus produktus iš keptuvės, jei turite pasidarę, avin­žirnių tyrelę, ir pavirkite apie 5 min. Įberkite druskos ir kitų prieskonių. Tuomet sudėkite smulkintą moliūgą, cukiniją, likusią pusę papri­kos ir pusę supjaustytų krapų su petražolėmis. Pavirkite iki 5min. ir išjunkite kaitrą.
  12. Išvirtą sriubą supilstykite į dubenėlius. 13. Tuomet išspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite smulkintus žalėsius. Užpilkite šiek tiek kanapių aliejaus. Greta mažuose indeliuose patiekite kiekvienam po griežinėlį žaliosios citrinos ir kanapių grietinės.
 
Dalintis