Šaltukas šią savaitę paspaudė, bet kainos „Iki“ – tirpsta. Dar liko kelios dienos pasinaudoti didelio pirkėjų dėmesio sulaukusia „Šaltuko fiesta“, kuri atpūtė solidžias nuolaidas įvairiems šaldytiems produktams – nuo jūros gėrybių, picų, virtinių, koldūnų iki šaldytų pyragų ir ledų.
„Tai – tik dalis naudingų pasiūlymų. Žinome, kad pirkėjams akcijos yra labai svarbu, tad jas skelbiame tūkstančiams produktų, kad net ir taupydami gyventojai galėtų pasirūpinti subalansuota bei įvairia mityba. „Iki“ visada nuolaidų būna šviežios mėsos, šviežių vaisių ir daržovių, bakalėjos, šviežios žuvies ir jūrų gėrybių bei kituose skyriuose. Dėl to pavyks sumažinti išlaidas savęs neribojant ir renkantis kokybiškus, pamėgtus produktus“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Visas kiekvienos savaitės naudingas „Iki“ akcijas maistui, pagal kurias lengva planuotis meniu, ir geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai.
Pirkėjų patogumui, „Iki“ dalijasi ir receptų idėjomis šiam savaitgaliui. Jos pritaikytos prie ypač gerų pasiūlymų, kurie „Iki“ parduotuvėse jau pradeda galioti ketvirtadienį, vasario 6 dieną, ir tęsis iki pat sekmadienio. Kad sutaupytumėte, teliks susidaryti pirkinių sąrašą ir kasoje pasinaudoti „Iki“ lojalumo kortele ar programėle.
Pusryčiams: nesaldūs blyneliai su varškės sūriu. Kvapnūs blynai – tarsi savaitgalio pusryčių sinonimas. Jeigu pabodo įprasti, verta išbandyti nesaldų variantą su vienu iš Lietuvos turtų – varškės sūriu. Jeigu rinksitės „Pieno žvaigždžių“ gaminį – sutaupysite, nes visiems šio prekės ženklo sūriams šį savaitgali galioja 30 proc. nuolaida.
Receptą rasite čia. Taip pat švelnaus skonio cukinijų blynelius galite stilingai patiekti juos paskanindami pačiais įvairiausiais priedais: traškia šonine, pomidorais ir česnako laiškais, keptu kiaušiniu ir krapais, avokadu ir sėklomis. Drąsiai improvizuokite lėkštėje!
Pietums: itališki arba švediški mėsos kukuliai. Abu variantai – dievinami ne tik savose šalyse, tačiau ir sulaukę tarptautinės šlovės. Jeigu negalite apsispręsti, galite ruošti kad ir abu variantus. Daug neišleisite, nes smulkintai mėsai ir faršui šį savaitgalį „Iki“ skelbiama 20 proc. nuolaida.
Receptus ir gudrybes, kaip paruošti minkštus kukulius, rasite čia.
Desertui: apelsininis „Torta all'arancia“. Savaitgalis – metas, kai būna daugiau laiko ir aromatingiems kepiniams. Verta pagalvoti ne tik apie šią savaitę, bet ir apie ateitį – pasirūpinti konditerijos kepimo priedais, taip pat ir prieskoniais, nes „Iki“ tą padaryti siūlo net su 50 proc. nuolaida.
O vieną kepimo miltelių maišelį sunaudosite netrukus – pasinaudojus ir proga įsigyti mažųjų apelsinų už patrauklią kainą, verta išsikepti paprastą, bet įspūdingą desertą, kuris pripildys namus citrusinių vaisių aromato ir pradžiugintų artimuosius. Tai – itališkas „Torta all'arancia“, kurio receptą rasite čia.
Vakarienei: žuvienė su lašiša. Lašiša – mėgstamiausia „Iki“ pirkėjų žuvis. Atšaldytai atlantinių lašišų filė šį savaitgalį skelbiama net 35 proc. nuolaida, tad verta šia vandenų karaliene pasimėgauti visą savaitgalį. Pavyzdžiui, neapsunkinančiai vakarienei paruošti jos sriubos. Kvapnios žuvienės recepto ieškokite čia.
Užkandžiui žiūrint „Euroviziją“ – vynuogės su kumpiu. Vynuogės – tobulas užkandis, kai norisi kažko lengvai saldaus, bet sveiko ir gaivaus. O šį savaitgalį besėklės žaliosios vynuogės „Iki“ siūlomos už super kainą – 1,99 Eur/500 g.
Vynuoges skanu ne tik valgyti vienas, ruošti iš jų padažus ar desertus, bet ir derinti su pikantiškais skoniais. Tradicinis derinys būna vynuogės su sūriu, tačiau šios gaiviai salstelėjančios uogos be galo skanu ir su mėsos gaminiais. Ant dantų krapštukų ar specialių iešmelių maukite vieną žaliąją vynuogę, vytinto kumpio (pavyzdžiui, „prosciutto“) armonikėlę, o tuomet – žiupsnelį šviežių gražgarsčių.
Pusryčiams – sausų pusryčių asorti. Sekmadienio rytą diskutuojant, ar tikrai verčiausi atlikėjai pateko į kitą „Eurovizijos“ etapą, geriau nesukti galvos dėl pirmojo dienos maisto. Naudokitės 30 proc. nuolaida sausiems pusryčiams „Iki“ ir pasiūlykite namiškiams skirtingų jų rūšių, o kad būtų dar įdomiau – valgykite juos ne tik su pienu, bet ir sultimis ar jogurtu, gardinkite šviežiomis uogomis ar riešutais. Nuolaidos – puiki proga apsirūpinti ir sausų pusryčių atsargomis spintelėje, kad pritrūkus laiko ar noro gaminti pusryčius, jų visuomet turėtumėte po ranka.
Pietums: lašiša azijietiškai. Puikiai pažįstamai ir lietuvių dievinamai lašišai galima suteikti ir kitą amplua – įvilkti ją į azijietišką rūbą. Pavyzdžiui, išbandykite ją su soja ir imbieru – ne tik pradžiuginsite namiškius nauju skoniu, bet sveikas patiekalas padės ir stiprinant imunitetą. Receptas – čia.
Vakarienei ir net pirmadienio pietums: smulkintos mėsos vyniotinis su daržovėmis. Gamink kartą – valgyk du. Tokia taktika padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų. Tad pasinaudojus „Iki“ 20 proc. nuolaida smulkintai mėsai ir faršui, verta išsikepti vos 20 minučių darbo pareikalausiantį sotų vyniotinį. Po skanios vakarienės, gabalėlis jo su šviežiomis daržovėmis bus ir puikus variantas į priešpiečių dėžutę tiek mažiesiems, tiek ir suaugusiems. Receptą rasite čia.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.
„Fabula Rud Pedersen Group“ informacija