Varškės apkepas su apelsinais

  • 600 g varškės
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 3 šaukštai manų kruopų
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 100 ml pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 apelsinas
  • 1 šaukštelis sodos
  • sezoninių sodo uogų
  • keli mėtų lapeliai papuošti

Apelsiną palaikykite karštame vandenyje su soda bent 20 min., nuplaukite, nutarkuokite žievelę, apibarstykite cukrumi (galite pasiruošti mišinio ir daugiau bei laikyti šaldytuve, o pri­reikus – panaudoti įvairiems kepiniams). Į pieną supilkite manų kruopas, palikite porai valandų pabrinkti, varškę su cukrumi ir kiaušinių tryniais išplakite plakikliu, skirtu kiaušiniams plakti, sudėkite manų kruopas, 1 arbatinį šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės su cukrumi, kepimo miltelius, išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite apie 40 min. 180 ºC temperatūroje. Papuoškite sezoninėmis sodo uogomis, apelsino riekelėmis, mėtų lapeliais.