- 600 g varškės
- 3 kiaušiniai
- 3 šaukštai rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 3 šaukštai manų kruopų
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 100 ml pieno
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 apelsinas
- 1 šaukštelis sodos
- sezoninių sodo uogų
- keli mėtų lapeliai papuošti
Apelsiną palaikykite karštame vandenyje su soda bent 20 min., nuplaukite, nutarkuokite žievelę, apibarstykite cukrumi (galite pasiruošti mišinio ir daugiau bei laikyti šaldytuve, o prireikus – panaudoti įvairiems kepiniams). Į pieną supilkite manų kruopas, palikite porai valandų pabrinkti, varškę su cukrumi ir kiaušinių tryniais išplakite plakikliu, skirtu kiaušiniams plakti, sudėkite manų kruopas, 1 arbatinį šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės su cukrumi, kepimo miltelius, išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite apie 40 min. 180 ºC temperatūroje. Papuoškite sezoninėmis sodo uogomis, apelsino riekelėmis, mėtų lapeliais.