Žemaitiški blynai su varškės įdaru

Jie tokie pat, kaip ir visų mylimi su mėsa. Tik su varške! Receptas 4 asmenims.

• Apie 2 kg bulvių
• Apie 0,5 kg varškės
• Kiaušinio
• Druskos, pipirų
• Apie 2 v. š. krakmolo (kad surištų tešlą)
• Kmynų
• Česnako
• Džiūvėsėlių apvolioti

Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, sugrūskite arba sumalkite mėsmale. Į masę įberiame krakmolo, druskos, pipirų. Į varškę beriame druskos, pipirų, česnako, kmynų, ją sutriname trintuvu. Blynus formuojame kaip cepelinus – paėmę masės, suformuojame „cepeliną“, padarome kišenėlę, dedame įdarą, jį užklijuojame. Tada „cepeliną“ suplojame, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje.