Arbatos keksas

INGREDIENTAI:

2½ stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
125 g šalto sviesto
2 šaukšteliai raudonosios arbatos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
50 g juodojo šokolado
1 šaukštelis meduolių prieskonių
1 nubrauktas šaukštelis druskos
¼ šaukštelis citrininių pipirų
miltelinio cukraus pabarstyti

Arbatą užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palikite kelioms minutėms, kad pritrauktų. Nukoškite ir atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, meduolių prieskonius – su cukrumi, druska ir citrininiais pipirais. Tada šį mišinį sumaišykite su miltais. Sviestą greitai supjaustykite nedideliais gabaliukais arba sutarkuokite stambia trintuve. Berkite miltų mišinį ir kartu su sviestu trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilkite stiklinę paruoštos raudonosios arbatos. Jei tešla pasirodys per kieta, įpilkite dar šiek tiek arbatos, tačiau nenuskystinkite. Į tešlą įmaišykite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai išmaišykite. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir maždaug valandai pašaukite į 180 ºC orkaitę. Prieš patiekdami į stalą keksą pabarstykite milteliniu cukrumi.