Avižiniai sausainiai su obuoliais ir riešutais

Savaitgaliais norisi pasilepinti saldumynais. Kad sąžinė negraužtų: „nesveika“, rinkimės vertingesnius produktus ir pasimėgaukime avižiniais sausainiais su obuoliais, medumi ir graikiniais riešutais. 

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 2–3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 100 g sviesto
  • 5 šaukštai rudojo ar baltojo cukraus
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 70 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 50 g gliaudytų graikinių riešutų
  • žiupsnelis kitas malto cinamono

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Įmaišykite medų, kiaušinius ir stambiai sutarkuotus nuluptus obuolius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, dribsniais, smulkintais riešutais bei cinamonu. Iš sviesto masės ir sausų produktų mišinio užmaišykite tirštoką tešlą. Sudrėkintomis rankomis darykite nedidelius apvalius sausainėlius. Dėkite juos į riebalais pateptą kepimo indą maždaug 2–3 cm vienas nuo kito. Kepkite sausainius 30–35 min. 170–180 ºC karšumo orkaitėje, kol gražiai parus.