Baklažanų užkandėlė

  • 2 baklažanai
  • 200 g pomidoriukų
  • 200 g plėšomo sūrio
  • 80 g alyvuogių be kauliukų
  • druskos
  • pipirų
  • raudonėlių
  • alyvuogių aliejaus

Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min. pastovėti. Susmulkinkite sūrį. Pomidoriukus supjaustykite į keturias dalis, alyvuoges – griežinėliais. Susmulkinkite raudonėlius. Baklažanus nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite ir lengvai įpjaukite skersai ir išilgai. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant baklažanų dėkite pomidoriukus, pabarstykite raudonėliais, druska, pipirais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 200 oC orkaitėje apie 20 min., tada pabarstykite sūriu ir kepkite, kol jis išsilydys. Baklažanų užkandėlė skaniausia karšta.