Brokolių ir vynuogių salotos

  • 300 g šviežių brokolių
  • 150–200 g mėlynųjų vynuogių
  • 80 g migdolų
  • 1 sauja džiovintų spanguolių
  • 1 saliero lapkotis
  • kelios labai plonos kumpio riekelės

Užpilui:

  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas rapsų aliejaus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai citrinų sulčių arba obuolių acto
  • ¼ raudonojo svogūno
  • 100 g graikiško jogurto
  • druskos, maltų pipirų

 

Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Nuplikykite džiovintas spanguoles. Nupilkite vandenį, gerai nuvarvinkite ir nudžiovinkite. Vynuoges perpjaukite pusiau, jei yra, iškrapštykite kauliukus. Kumpio riekeles pačirškinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, kad jos pasidarytų traškios. Atvėsinkite ir sutrupinkite. Migdolus susmulkinkite. Salierą supjaustykite nestorais griežinėliais. Viską sumaišykite, išskyrus migdolus ir kumpį. Užpilui svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su kitomis sudedamosiomis dalimis. Apliekite salotas, lengvai išmaišykite, pabarstykite migdolais, kumpio traškučiais ir patiekite į stalą.