Daržovių troškinys su skrandukais

INGREDIENTAI:

  • 600 g vištų skrandukų
  • 150 g pievagrybių
  • 200 g brokolinių
  • kopūstų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 cukinija
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šakelė rozmarinų
  • druskos, maltų pipirų, mairūno

Skrandukus kruopščiai nuvalykite, nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame 3–4 min. pakepkite skrandukus. Paskaninkite juos druska, pipirais. Įpilkite 150 ml vandens, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 25 min. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į troškinamus skrandukus. Maišydami troškinkite 5 min. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, cukiniją – šiaudeliais ar mažais gabalėliais, suberkite į troškinį, užpilkite 100 ml vandens ir troškinkite 5–6 min. Česnakus susmulkinkite, rozmarinus nuplaukite ir sumeskite į troškinį. Įberkite mairūno. Paskaninkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 3–5 min. Kitame puode užvirinkite vandenį, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus ir pavirkite 4–5 min. Patiekite kopūstus sumaišę su troškintais skrandukais.