Į miltus įberkite žiupsnelį kitą druskos, sumaišykite ir įpjaustykite sviestą nedideliais gabaliukais. Jį pirštų galiukais greitai trinkite su miltais, kad susidarytų trupiniai. Į trupinius supilkite šaltą vandenį, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Suminkykite ją į ritinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Įdarui vištienos filė įtrinkite druska, maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite riebaluose. Baigdami kepti suberkite cinamoną ir kitus prieskonius, pasūdykite ir sudėkite maltą mėsą. Kepkite 10–15 min. vis pamaišydami, pasmulkindami mėsos gabaliukus. Sukrėskite mėsą į dubenį ir palikite pravėsti. Keptuvėje įkaitinkite nedaug riebalų ir ant didelės ugnies iš visų pusių apkepinkite pasimarinavusią vištieną. Atskirkite 1/3 tešlos ir atidėkite. Kitą tešlos gabalą iškočiokite ir išklokite kepimo indą, suformuokite kraštus. Du kiaušinius išplakite, įmaišykite susmulkintas petražoles, krapus, kubeliais supjaustytą vandenyje išmirkytą ir nuspaustą batoną, plonomis juostelėmis supjaustytą kumpį ir masę supilkite į pakepintą maltą mėsą. Viską gerai išmaišykite ir dalį įdaro sukrėskite ant tešlos. Tada sudėkite pakepintą vištieną ir sukrėskite kitą dalį įdaro. Atidėtą tešlos gabalą iškočiokite į apskritą lakštą, viduryje išpjaukite nedidelę kiaurymę, kad kepant per ją išeitų garai ir pyragas neplyštų. Užspauskite kraštus, viršų patepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite pyragą 200 ºC orkaitėje 35–40 min., kol jo paviršius gražiai apskrus. Pyragą dar 10 min. palaikykite formoje, tada išimkite, supjaustykite ir patiekite į stalą. Šis kepinys skanus ir šiltas, ir atvėsęs.