LAZANIJA SU BUROKĖLIAIS

INGREDIENTAI:

  • 9–12 lakštinių
  • „„ 200 g vištienos filė
  • „„ 200 g mocarelos
  • „„ vištienos prieskonių
  • „„ 400 g be odelių savo sultyse
  • konservuotų pomidorų
  • „„ svogūnas
  • „„ 2 virti burokėliai
  • „„ 2 česnako skiltelės
  • „„ raudona paprika
  • „„ aliejaus kepti
  • „„ Provanso žolelių mišinio
  • „„ 2 šaukštai balzaminio acto
  • „„ druskos
  • „„ maltų juodųjų pipirų

BALTAJAM PADAŽUI:

  • „„ 500 ml pieno
  • „„ po 2 šaukštus miltų ir sviesto
  • „„ stiklinė vandens
  • „„ 2 nubraukti šaukšteliai
  • kukurūzų krakmolo
  • „„ po žiupsnį muskatų, druskos
  • ir maltų pipirų

Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite įkaitintame aliejuje. Suberkite kubeliais supjaustytą papriką ir kartu pakepkite. Pagardinkite Provanso žolelių mišiniu. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais, šiek tiek pamaigykite ir dėkite į keptuvę, kad apkeptų su paprikomis. Kai vištiena apkeps, sudėkite konservuotus pomidorus. Troškinkite ant mažos ugnies. Pagardinkite druska, pipirais. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite burokėlius, lengvai apkepkite iš abiejų pusių, tada supilkite balzaminį actą ir dar šiek tiek pakepkite. Mocarelą supjaustykite maždaug į tiek gabalėlių, kiek yra burokėlių griežinėlių. Pradėkite sluoksniuoti nuo lakštinių, aptepkite juos pomidorų ir vištienos mase. Ant viršaus dėkite burokėlių, ant jų – mocarelos. Tada vėl klokite lakštinių sluoksnį, pomidorų ir vištienos masės ir t. t. Paskutinis sluoksnis – mocarela ant lakštinių.
Padažui į keptuvę sudėkite sviestą, kai jis pradės tirpti, suberkite miltus ir maišydami pakepkite. Pieną pašildykite, supilkite į keptuvę, įberkite muskatų, druskos, pipirų. Stiklinėje vandens išmaišykite krakmolą ir plona srovele supilkite į pieno mišinį. Pildami nepamirškite smarkiai maišyti. Padažą kaitinkite, kol ims po truputį tirštėti. Supilkite jį į kepimo formą, nepamirškite užpilti ir ant viršaus. Kepkite lazaniją 30–40 min. 200 oC orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus.