Lietiniai su mėsos ir raugintų kopūstų įdaru

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 1/2 l pieno
  • 250 ml virinto vandens
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos
  • 2 svogūnai
  • 1–2 česnako skiltelės
  • 500 g raugintų kopūstų
  • džiovintų mairūnų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Dar reikės:

  • aliejaus kepti
  • džiūvėsėlių pavolioti
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų pieno

Didesniame dubenyje išmaišykite vandenį, pieną ir kiaušinius. Supilkite persijotus miltus, aliejų, pasūdykite ir užmaišykite blynų tešlą. Ją pusvalandžiui palikite pastovėti. Pagaminkite įdarą. Kopūstus ištroškinkite ir atvėsinkite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite maltą mėsą. Kai ji ims keisti spalvą, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite apie 5 min. Troškintus kopūstus šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į kepinamą mėsą. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, mairūnais ir gerai išmaišykite. Iškepkite lietinius blynus. Į kiekvieną jų dėkite po šaukštą kitą įdaro, blyno kraštus užlenkite ir suvyniokite į ritinėlį. Merkite į kiaušinių ir pieno plakinį, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite įkaitintuose riebaluose. Tokius lietinius galite valgyti ne tik kaip atskirą patiekalą, bet ir patiekti kaip užkandį su įvairiais padažais arba vietoj duonos prie sultinio, kitų sriubų.