Mėtų sirupas

1 būdas

  • 250 g mėtų
  • 1 kg cukraus
  • 2 citrinos
  • 1/2 l vandens

Mėtas su stiebeliais nuplaukite, nupurtykite ir susmulkinkite. Citrinas nuplikykite ir kartu su žievele supjaustykite plonais griežinėliais. Viską sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Palikite parą pastovėti. Iš nuoviro ištraukite ir nuspauskite mėtas, suberkite cukrų ir pavirkite, kol sirupas bus tinkamos konsistencijos. Iš karto supilstykite sirupą į sterilius sandarius stiklainėlius.

2 būdas

  • 400 g mėtų
  • 1 kg cukraus
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 šaukštelis citrinų rūgšties

Nuplautas ir nuvarvintas mėtas sluoksniuokite su puse kilogramo cukraus. Šaukšte vandens ištirpdykite citrinų rūgštį ir pašlakstykite mėtas. Puodą uždenkite, kelis kartus smarkiai krestelėkite, pastatykite vėsesnėje vietoje ir laikykite 6 val. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, juo užpilkite mėtas. Puodą pajudinkite, kad viskas susimaišytų, ir palikite pastovėti dar 6 val. Užkaiskite jį ir virkite 5 min. Supilkite sirupą į sterilius sandarius stiklainėlius. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.