Nekeptas arbūzo tortas

INGREDIENTAI

  • 1 didelis arbūzas
  • 500 ml plakamosios grietinėlės
  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštas skysto medaus
  • 1 stiklinė migdolų drožlių
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • uogų ir vaisių

Grietinėlę išplakite iki standžios konsistencijos. Įmaišykite medų, citrinos sultis, vanilę, galite įberti ir tarkuotos citrinos žievelės. Kremą dėkite į šaldytuvą. Nupjaukite abu arbūzo galus. Vidurinę dalį palikite tokią, kokio aukščio norite torto. Nupjaukite arbūzo žievę. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų drožles iki gražios auksinės spalvos. Atvėsinkite. Arbūzą būtinai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite ant lygaus paviršiaus ir šonus bei viršų aptepkite grietinėlės kremu. Torto šonus ir dalį viršaus aplipinkite kepintais migdolais, o vidurį apiberkite smulkintomis uogomis ir vaisiais. Tortą 15–20 min. palaikykite šaldytuve ir patiekite į stalą.