Plikyti pyragėliai su šokolado glajumi

Tešlai:

  • 125 ml pieno
  • 125 ml vandens
  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Kremui:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • 70 g cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 250 ml pieno
  • 150 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • gabalėlis sviesto

Baltajam glajui:

  • 200 g baltojo šokolado
  • 175 g miltelinio cukraus
  • 2 šaukštai pieno

Raudonajam glajui:

  • 4 kiaušinių baltymai
  • 1 stiklinė miltelinio cukraus
  • 1 šaukštelis citrinų sulčių
  • druskos
  • raudonų maistinių dažų

Pirmiausia pagaminkite kremą, kad jis spėtų visiškai atvėsti. Kiaušinių trynius išplakite su trečdaliu cukraus – masė turi būti balta ir puri. Į ją gerai įmaišykite miltus, kad neliktų jų gumuliukų. Į puodelį supilkite pieną ir užkaiskite ant kaitrios ugnies. Supilkite likusį cukrų ir vanilės esenciją. Kai užvirs, pieną nukelkite nuo ugnies ir labai plona srovele, smarkiai maišydami supilkite į trynių masę. Ją sukrėskite atgal į puodelį, statykite ant ugnies ir maišydami virkite apie 2 min., kol kremas ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek pravėsinkite, įdėkite nedidelį sviesto gabalėlį – lydydamasis jis padengs visą paviršių ir neleis kremui apdžiūti. Kremą gerai atšaldykite. Grietinėlę išplakite iki standumo ir sumaišykite su kremu.
Tešlai užmaišyti į nedidelį puodą supilkite vandenį ir pieną, sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir druską. Kai sviestas išsilydys ir puodas užvirs, nukelkite jį nuo ugnies. Iš lėto, dalimis berkite miltus ir smarkiai maišykite, kol tešla atšoks nuo sienelių. Puodą vėl statykite ant ugnies ir dar kokią minutėlę maišydami pakaitinkite. Palaukite, kol tešla kiek pravės. Visą laiką smarkiai maišydami įmuškite po vieną kiaušinius – plikyta tešla turi būti minkšta ir žvilganti. Sukrėskite ją į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius tešlos gabalėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Palikite tarpus – pyragėliai kepdami maždaug trigubai padidės. Šaukite juos į 180 ºC orkaitę ir kepkite apie 10 min. Iškepusius pyragėlius visiškai atvėsinkite ant grotelių. Pyragėlius konditeriniu švirkštu pripildykite vanilinio kremo.
Pyragėliams sulipdyti pagaminkite baltąjį glajų. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į dubenėlį, statykite jį į karšto vandens vonelę ir ištirpdykite. Suberkite miltelinį cukrų, įpilkite šaukštą pieno ir labai gerai išmaišykite. Jei reikia, supilkite likusį pieną. Pyragėlius vieną su kitu klijuokite šiltu glajumi. Sudėkite juos į kalną ir apliekite likusiu glajumi. Palikite pastovėti, kad glajus sustingtų.
Pagaminkite raudonąjį glajų. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių (negali papulti nė lašelis trynio). Plakite baltymus, kol susidarys lengvos putos, tačiau smarkiai ir ilgai nemaišykite. Pamažu pilkite miltelinį cukrų ir atsargiai sukite masę. Įberkite žiupsnelį druskos. Kai glajus bus tinkamo tirštumo, supilkite citrinų sultis, sudėkite maistinius dažus ir darsyk gerai išmaišykite. Apšlakstykite raudonuoju glajumi pyragėlių kalną ir palaikykite šaltai, kad jis visiškai sustingtų.