Klasikinis, europietiškas, aparatinis, SPA – manikiūrų šeima būtų ne visa, jei nepaminėtume prancūziško. Tai vienas populiariausių manikiūrų, natūralų grožį mėgstančių moterų įvaizdžio dalis.
„Permatomu bespalviu ar lengvo perlų, dramblio kaulo, rožiniu, persikų žiedų atspalvio laku nulakuoti nagai, o galiukai su grakščia balto lako pusmėnulio linija – taip atrodo klasikinis prancūziškas manikiūras“, – sako manikiūrininkė Laura Briedytė-Žebrauskienė. Pasak specialistės, jis – subtilus, stilingas, elegantiškas, neįkyrus. Nagai atrodo išpuoselėti ir labai patrauklūs. Šios rūšies manikiūras universalus: dera bet kokio amžiaus ir profesijos moteriai, puikiai tinka prie griežtos biuro aprangos ir prie šventinių nuotakos drabužių. Tobulėjant technologijoms, atsiradus įvairių naujų lakų, kintant mados tendencijoms tradicinis prancūziškas manikiūras irgi modernėja. „Keičiasi ir nagų lakų spalvos, ir net pati forma“, – pastebi manikiūrininkė ir vardija prancūziško manikiūro naujoves.
Prancūziško manikiūro pamoka
Prancūziškam manikiūrui reikia keturių skirtingų lakų – permatomo lako pagrindo, balto, permatomo ar su švelniu atspalviu ir tvirtinamojo lako. Kad lengviau būtų nubrėžti pusmėnuliukus ar kitas formas, įsigykite specialių trafaretų – lipdukų, blogiausiu atveju panaudokite vienpusę lipniąją juostelę ar pleistriuką: atkirpkite reikiamos formos gabaliuką ir kruopščiai priklijuokite prie nago, nuplėškite lakui nudžiūvus.
1. Kad tolygiai nulakuotumėte nagus ir lakas gerai laikytų, pirmiausia būtinai nuvalykite nagus ir sausai nušluostykite. Užtepkite lako pagrindo, kuris ne tik tvirtai laikys laką, bet ir apsaugos nagus nuo neigiamo poveikio. Palaukite, kol jis nudžius. 2. Nagų galiukus nulakuokite baltu laku taip, kad išeitų graži, lenkta, kampuose siaurėjanti pusmėnulio linija. Leiskite lakui nudžiūti. 3. Visus nagus nutepkite permatomu ar patikusio atspalvio nagų laku. 4. Galiausiai nulakuokite tvirtinamuoju laku, kuris apsaugos nagus nuo išorinio poveikio, išryškins spalvą, suteiks daugiau blizgesio. Eglė Leonovienė