Šašlykas, marinuotas saldžiarūgščiame marinate

  • 1,5 kg kiaulienos (tinka ir paukštiena)
  • 150 ml sojų padažo
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2–3 pomidorai
  • 2 šaukštai obuolių arba vyno acto
  • 3 šaukštai medaus arba vaisių džemo
  • nedidelis gabalėlis imbiero
  • 1 maža aitrioji paprika
  • 1 ananasas
  • 2–3 raudonos paprikos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Marinatui imbierą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su sojų padažu, plonai supjaustyta aitriąja paprika (be sėklų), actu ir medumi. Pomidorus sutrinkite į tyrę ir įmaišykite į marinatą. Mėsą supjaustykite, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir apliekite marinatu. Marinuokite 12–24 val. šaldytuve. Ant iešmelių maukite mėsos, paprikų gabalėlius, ananaso griežinėlius. Kepkite ant žarijų iešmus vis pavartydami. Skanaukite su ryžiais ar kitokiomis kruopomis.