Slyvų pyragas

Tešlai:

  • 100 g šalto sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai šalto vandens
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1/2 šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 400 g didelių slyvų
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 130 g cukraus
  • 2 šaukštai krakmolo

Sviestą supjaustykite gabaliukais. Ant jų persijokite miltus, suberkite cukrų, druską ir viską pirštais ar virtuviniu kombainu sutrinkite į trupinius. Įmaišykite į juos kiaušinio trynį. Vandenį sumaišykite su citrinų sultimis ir supilkite į trupinius. Užminkykite tešlą, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite pusvalandį šaldytuve. Jogurtą išplakite su kiaušiniais, baltymu, cukrumi ir krakmolu. Tešlą pirštais paskleiskite kepimo formoje (reikia padengti dugną ir kraštus). Supilkite įdarą ir įspauskite slyvų puseles. Pyragą maždaug valandai pašaukite į 180 ºC orkaitę. Atvėsinkite neišėmę kepinio iš formos. Padėkite pyragą ant lėkštės, leiskite jam visiškai atšalti ir tik tada pjaustykite.