Su apelsinais ir kalendromis keptos morkos

  • 400 g maždaug vienodo dydžio morkų
  • 1–2 apelsinai
  • 1/2 citrinos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto
  • 70 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis kalendrų
  • maltų pipirų

Morkas nuskuskite, bet palikite maždaug centimetro ilgio lapkočius. Perpjaukite jas išilgai pusiau ir 4–6 min. palaikykite verdančiame vandenyje. Išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir sudėkite morkas į kepimo indą. Apelsinus, citriną supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite aliejumi, tirpdytu sviestu, apibarstykite cukrumi, druska, maltais pipirais, kalendromis ir išmaišykite. Dėkite juos prie morkų, viską sumaišykite ir 25 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę. Dar 10–15 min. pakepkite įjungę grilio funkciją, kad morkos gražiai apskrustų.