Sūriu įdaryti kukuliai ant iešmelių

Kukuliams:

  • 1 kg maltos kiaulienos ar kitokios mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 2–3 česnako skiltelės
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 šaukštelis mėsos prieskonių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Vėrinukams:

  • 1–2 geltonos paprikos
  • 300–500 g mažų pomidoriukų
  • 1 didelis raudonasis svogūnas
  • 1 stiklinė baltojo vyno acto
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 1–2 česnako skiltelės
  • druskos
  • maltų pipirų
  • šviežių mėtų ar bazilikų papuošti

Į mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite maltą ar labai smulkiai pjaustytą svogūną, česnakus, suberkite prieskonius, žiupsnelį pipirų, jei reikia, dar pasūdykite ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Iš faršo lipdykite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius, į vidurį įdėkite po žiupsnelį sūrio.
Daržoves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite (išskyrus pomidorus) stambiais gabaliukais. Marinatui aliejų sumaišykite su actu ir trintais česnakais, pasūdykite, pagardinkite jį maltais pipirais (galite pridėti ir prieskoninių augalų). Daržoves sudėkite į marinatą ir palaikykite 10–15 min., paskui pakaitomis su kukuliais suverkite ant iešmelių. Kepkite juos kepsninėje ant žarijų arba vidutinio karštumo orkaitėje 10–20 min. Patiekdami kukulius papuoškite mėtomis ar bazilikais.