Tiramisų keksiukai

INGREDIENTAI:

  • 1 pakelis (470 g) „Kauno grūdų“ miltinio mišinio keksui
  • 240 ml kefyro
  • 140 g lydyto sviesto
  • 100 ml stiprios nesaldintos kavos

Papuošti:

  • 200 ml 35–36 proc.
  • riebumo grietinėlės
  • 200 g maskarponės
  • 2 šaukštai miltelinio
  • cukraus
  • kakavos

Miltinį mišinį sumaišykite su lydytu sviestu ir kefyru. Dėkite po kupiną šaukštą tešlos į popierinius keksiukų sijonėlius (būtinai naudokite metalinę arba silikoninę kepimo formą!) ir kepkite 180 oC orkaitėje apie 20–30 min., kol keksiukai gražiai pakils ir sutvirtės. Kol jie keps, paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standumo. Kad viskas puikiai pavyktų, šaltą grietinėlę pradėkite plakti elektriniu plaktuvu dideliu greičiu. Pasirodžius pirmosiomis putoms, greitį sumažinkite, įberkite miltelinio cukraus ir toliau plakite kremą iki norimos konsistencijos. Galiausiai įmaišykite maskarponę. Atvėsusių keksiukų viršūnėles subadykite šakute ir apliekite 1–2 šaukšteliais stiprios kavos. Uždėkite kremo ir gausiai pabarstykite kakava.
Tiramisų keksiukus galite pagardinti šviežiomis arba šaldytomis uogomis. Kai keksiukai atvės, peiliuku išpjaukite nedideles duobutes, įdėkite po keletą juodųjų serbentų, šilauogių, vyšnių ar kitokių uogų. Viską apliekite kava, uždėkite kremo ir pabarstykite kakava.