Tortas su vyšniomis

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 120 g juodojo šokolado
  • 150 g sviesto
  • 70 g miltų
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • druskos

Kremui:

  • 250 g plakamosios grietinėlės (30 proc. riebumo)
  • 100 g juodojo arba pieniško šokolado

Sulaistyti:

  • 50 ml juodos kavos
  • 50 g cukraus

Papuošti:

  • 1 stiklinė pieniško šokolado drožlių
  • 1–2 stiklinės vyšnių

Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą. Supilkite cukrų, vanilės ekstraktą ir užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol visiškai ištirps cukrus. Tada suberkite į puodą gabalėliais sulaužytą šokoladą, maišydami ištirpdykite. Puodą nukelkite nuo ugnies ir masę palikite atvėsti. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Pamažu į šokoladinę masę įmaišykite trynius, paskui įsijokite miltus. Tešlą labai gerai išmaišykite. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Torto formos kraštus patepkite riebalais ir supilkite į ją tešlą. Kepkite biskvitą 180 ºC orkaitėje apie 40 min. Palikite jį pravėsti formoje 20 min., tada išimkite ir palaukite, kol visiškai atvės.
Kremui šokoladą ištirpdykite vandens garų vonelėje. Grietinėlę išplakite iki standumo ir sumaišykite su šokoladu.
Juodą kavą pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Atvėsusį biskvitą sulaistykite kavos sirupu, aptepkite kremu, pabarstykite šokolado drožlėmis ir apdėkite vyšniomis. Prieš patiekdami tortą atvėsinkite, kad kremas gerai sustingtų.