Trapus pyragas su cukinijomis ir vištiena

Tešlai:

  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 šaukštai šalto vandens
  • ½ šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 200 g vištienos filė
  • 1–2 nedidelės cukinijos
  • 4–5 svogūnai
  • 1–2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 150 ml grietinėlės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • tarkuotų muskatų
  • sviesto ar aliejaus kepti
  • kalendrų ir petražolių pabarstyti

Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais, sudėkite sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai. Įpilkite vandens, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Ją sukrėskite į apskritą kepimo formą, pirštais išlyginkite, tolygiai paskleiskite, kad uždengtų ir kraštus. Tešlą subadykite šakute ir 5 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite įkaitintame svieste. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol gražiai parus. Įmaišykite pasmulkintus česnakus. Pabarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir smarkiai maišykite, kad padažas būtų be gumuliukų. Nukelkite nuo ugnies. Plonai supjaustykite cukinijas. Į svogūnus sudėkite vištieną ir cukinijas. Išmaišykite. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos, pipirų, muskatų. Plakinį supilkite į pravėsusius svogūnus ir gerai išmaišykite. Įdarą supilkite ant pakepusios pagrindo ir pašaukite į 200 °C orkaitę 25–30 min.