Užkandis su lašiša

  • 1 apvalus duonos kepalas
  • ½ ilgavaisio agurko
  • 6 griežinėliai rūkytos lašišos
  • 150 g kreminės varškės
  • 150 g grietinėlės sūrio
  • 225 g tepamo sūrelio
  • 1 šaukštelis citrinų sulčių
  • druskos
  • smulkintų krapų

Papuošti:

  • laiškinių česnakų
  • bazilikų
  • geltonų ir raudonų pomidoriukų
  • ridikėlių

Pirmiausia pagaminkite kremą. Kreminę varškę sumaišykite su 125 g tepamo sūrelio, saujele smulkintų krapų, citrinų sultimis ir žiupsneliu druskos. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Duonos kepalą horizontaliai perpjaukite į penkias vienodo storio dalis. Apatinį paplotį aptepkite kremu ir apdėkite agurkų griežinėliais. Klokite kitą duonos paplotį, vėl aptepkite kremu ir išdėliokite dalį lašišos. Taip sluoksniuokite dar kartą ir užbaikite duona. Grietinėlės sūrį ištrinkite su likusiu tepamu sūreliu iki purumo, pagardinkite druska, krapais ir aptepkite viršų, šonus. Juos apdėkite skirtingo ilgio laiškiniais česnakais, viršų papuoškite pomidoriukais, bazilikais, ridikėliais ir smulkintais laiškiniais česnakais.