Užkandžių tortas

INGREDIENTAI:

  • 600 g plonai pjaustytos rūkytos dešros (servelato)
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos
  • 1 kepaliukas baltos sumuštinių duonos
  • 400 g lydyto sūrelio
  • 100 g pievagrybių
  • 20 g sviesto
  • 60 g svogūnų

Papuošti:

  • agurkų
  • pomidoriukų
  • 1 citrina

Nupjaukite duonos pluteles. Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ir jame pakepinkite svogūnus. Paskui suberkite pievagrybius. Pakepinę palikite atvėsti. Kai atvės, sumaišykite su 200 g lydyto sūrelio. 300 g dešros supjaustykite smulkiais kvadratėliais ir sumaišykite su 200 g lydyto sūrelio ir pomidorų pasta. Į lėkštę dėkite keturias riekeles duonos, ant jų užtepkite sūrelio ir dešros masės. Klokite duonos riekeles. Tada dėkite pievagrybių sluoksnį, tik palikite 2 šaukštus masės pyragui aptepti. Ant viršaus vėl klokite duonos riekeles. Palaikykite 1 val. šaltai. Paskui aptepkite likusiu užtepu, aplink apdėkite dešros griežinėliais ir papuoškite daržovėmis, citrinos griežinėliais.