Veršienos, kruopų ir kopūstų troškinys

INGREDIENTAI

  • 400 g veršienos (mentės)
  • 100 g perlinių kruopų
  • 250 g gūžinio arba garbiniuotojo kopūsto
  • 150 g briuselinių kopūstų
  • 2 svogūnai
  • 1–2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 0,75–1 l daržovių sultinio
  • 1 šaukštelis maltos paprikos
  • 2 šaukštai grietinės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Veršieną supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, maltais pipirais ir palikite pastovėti. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakus sutrinkite. Puode įkaitintame svieste trumpai kartu su mėsa pakepinkite svogūnus ir česnakus. Pabarstykite kmynais. Supilkite sultinį, suberkite kruopas ir užvirinkite. Ugnį sumažinkite ir virkite troškinį 30–40 min. Kopūstą susmulkinkite, briuselinius kopūstus išskirstykite lapeliais. Sudėkite visus kopūstus į puodą ir troškinkite daržoves su veršiena dar apie 15 min. Vieną šaukštą grietinės išmaišykite su druska, pipirais ir įmaišykite į troškinį. Kitą dalį grietinės sudėkite ant troškinio prieš patiekdami jį į stalą.