Vyno padaže troškinta lydeka

INGREDIENTAI:

  • 1 kg lydekos
  • 60 ml baltojo sauso vyno
  • 100 ml grietinėlės
  • 100 ml sultinio
  • 1–2 šaukštai miltų
  • ryšelis krapų
  • 1 šaukštelis druskos
  • česnakų
  • maltų pipirų
  • aliejaus kepti

Lydeką supjaustykite gabalėliais, gerai įtrinkite pipirais, druska, smulkintais česnakais ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą pasimarinuoti. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite žuvį. Ji neturi visiškai iškepti. Sudėkite žuvies gabaliukus į gilesnį karščiui atsparų indą ir užpilkite vyno padažu. Padažui pagaminti į tą pačią keptuvę supilkite vyną, sultinį, grietinėlę ir išmaišykite miltus. Viską kaitinkite, kol padažas kiek sutirštės. Tada įmaišykite smulkintų krapų, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Žuvį su padažu 25–30 min. pašaukite į 180 ºC orkaitę.