Aštri sriuba

 

  • 500 g maltos jautienos
  • 2 skardinės savo sultyse konservuo­tų pomidorų be odelės
  • 400 g virtų pupelių
  • 300 g virtų kukurūzų
  • 1 raudona paprika
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 3 stiklinės pomidorų sulčių
  • 2–3 česnako skiltelės
  • 1 aitrioji paprika
  • 1 šaukštelis prieskonių mišinio mėsai
  • ½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelis smulkintų džiovintų raudonėlių
  • šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 2 šaukšteliai maltos paprikos
  • druskos

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame trum­pai pakepinkite susmulkintus česnakus, pas­kui svogūnus. Sudėkite mėsą, pabarstykite prieskoniais, aitriąja paprika ir pakepkite apie 5 min. Raudoną papriką išvalykite, supjaustykite kubeliais ir kartu su stambiai tarkuota morka suberkite į keptuvę. Mėsą ir daržoves troškinkite apie 10 min., tada supilkite į puodą. Sukrėskite sutrintus po­midorus kartu su sultimis. Sriubą virkite dar 10 min. Paskaninkite druska, džiovintais prieskoniniais augalais, malta paprika ir galiausiai supilkite konservuotas pupeles bei kukurūzus. Sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką. Kelis griežinėlius palikite papuošti. Sriubos nebevirkite, tik šiek tiek pakaitinkite, kad sušiltų pupelės ir kukurūzai. Pilkite sriubą į lėkštes, užberkite po žiupsnelį tarkuoto sūrio ir patiekite su skrudinta duona, batonu ar skrebučiais.