Bariūnų sūrių daugiau neberagausime

Joniškio rajono Bariūnų žemės ūkio bendrovė (ŽŪB) nuo šių metų kovo 31 dienos nutraukia pieno perdirbimo cecho veiklą. Šiame ceche dirbo 32 darbuotojai.

Bariūnų ŽŪB, šalia augalininkystės ir gyvulininkystės, daugelį metų vykdė ir pieno perdirbimo cecho veiklą. Gamybai vadovavo Kristina Martyšienė, kurios kolektyvą sudarė trys dešimtys bariūniečių. Ceche buvo gaminami nenugriebto pieno produktai: pienas, rūgpienis, daromi šešių rūšių varškės sūriai, grietinė.

Bendrovė laiko 380 melžiamų karvių. Ceche buvo perdirbamas pačios bendrovės pagamintas žaliavinis pienas.

Bendrovės valdybos pirmininkas Antanas Galinis „Ūkininko patarėjui“ vakar sakė, kad buvo priimtas labai skausmingas, bet ryžtingas sprendimas: uždaryti pieno perdirbimo cechą, nes šio padalinio veikla tapo nuostolinga. A. Galinio teigimu, pieno perdirbimo ceche turima įranga jau pasidėvėjusi, darbuotojai dirbo viena pamaina.

Bariūnų ŽŪB 1994–1996 metais savo lėšomis turimuose pastatuose įrengė pieno perdirbimo cechą ir ėmė gaminti originalius, išskirtinio skonio produktus, kurie netrukus išpopuliarėjo visoje šalyje.

Aldona SIREIKIENĖ

ŪP korespondentė

 

2021-03-02