Cukinijų blyneliai

cukiniju blyneliai
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • pusė nedidelės cukinijos
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos ir apelsino žievelių
  • 1 apelsino sulčių
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 200–300 g miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo
  • 200 ml plaktos grietinėlės ar grietinės

Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, nutar­kuokite (vandenyje su soda pamirkytų) apelsino bei citrinos žieveles, išspauskite apelsino sultis. Kiaušinius, druską ir cukrų išmaišykite, po truputį pilkite pieną ir miltus, dėkite cukiniją ir žieveles su sultimis, įmaišykite aliejų. Kepkite širdelių formos blynų keptuvėje, pagardinkite plakta grietinėle ar grietine.