Dzadzikis

Padažui:
• 2 puodeliai sutarkuoto agurko (lupti ir išimti sėklų nereikia)
• 1,5 puodelio graikiško jogurto
• 2 š. gero alyvuogių aliejaus
• 2 š. susmulkintų šviežių mėtų ir / ar krapų
• 1 š. citrinos sulčių
• 1 česnako skiltelė (supjaustyta arba sutrinta)
• 0,5 a. š. jūros druskos

Patiekalo gamyba

Iš sutarkuotų agurkų rankomis lengvai nuspaudžiame skystį. Nusunktus dedame į dubenį. Pridedame jogurto, alyvuogių aliejaus, žolelių, citrinos sulčių, česnako, druskos, gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 5 minutes, kol skoniai susimaišys. Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą ir vartojame vėliau. Šaldytuve jį galima laikyti apie 4 dienas.