Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024
Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024

Kėdainių rajone perdirbs žvėrieną

2023/09/14


Kėdainių rajono Vilainių seniūnijoje duris atvėrė nauja įmonė – žvėrienos perdirbimo cechas. Čia bus apdorojama ir pas pirkėjus iškeliaus medžiotojų sumedžiota žvėriena, informacija pasidalijo Kėdainių rajono savivaldybė.

Kūjėnų kaime buvusios apleistos fermos naujam gyvenimui kilti pradėjo prieš kelerius metus. Čia veiklą pradėjo Olgos Vansevičienės „Zavišinės dvaro“ darbuotojai, pradėję rauginti česnakus. Vėliau ūkio produkcija plėtėsi. O šiomis dienomis duris atvėrė Olgos vyro Vigilijaus Vansevičiaus drauge su partneriu Martynu Pareikiu įkurtas žvėrienos apdorojimo cechas UAB „ŽVĖRIENA LT“.

Naujai startavusią bendrovę pasveikino ir sėkmės linkėjo rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis. Jis pasidžiaugė, kad Kėdainių krašte medžiotojų bendruomenė yra gana didelė, sumedžiojamų trofėjų netrūksta. Taigi cechas taip pat neturėtų pritrūkti darbo.

Gerai būtų, jei rajono valdžios dėmesio sulauktų visos veiklą pradedančios įmonės. Vilainių seniūnijos startuolė ar ne dėl to buvo pagerbta, kad rajono meras yra šios bendrovės bendrasavininkis?

 

ŪP portalo inf.

Asociatyvi 123rf nuotr.

Dalintis