Columbus +14,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +14,3 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

Lietuvos muitinė griežčiau kontroliuos eksportuojamų prekių vertę

2024/04/12


Nuo balandžio 15 dienos Lietuvos muitinė didesnį dėmesį skirs deklaruojamai eksportuojamų prekių vertei.

Lietuvos muitinė, vykdydama tarptautinių sankcijų kontrolę, stebėdama ir analizuodama eksporto duomenis, identifikavusi ir įvertinusi riziką dėl galimo sankcionuotų prabangos prekių patekimo į Rusijos vidaus rinką, priėmė sprendimą skirti padidintą dėmesį eksportuojamų prekių vertės patikrinimui.

Atidesniu tikrinimu siekiama užkardyti galimus sankcijų Rusijos Federacijai apėjimus prabangių prekių eksporto atvejais.

Todėl nuo šių metų balandžio 15 d. Lietuvos muitinė imasi papildomų kontrolės priemonių:

  • numatoma taikyti papildomas kontrolės priemones, ar pagrįstai iš Lietuvos eksportui į Rusiją deklaruojamos kitų Europos Sąjungos šalių eksportuotojų prekės;
  • numatoma atidžiau kontroliuoti eksportuojamų į Rusiją prabangos prekių statistinę vertę. Nustačius, kad prekių deklaruojama vieneto vertė yra ženkliai mažesnė lyginant su Sąjungos muitų teritorijoje gautais duomenimis, prekės nebus išleidžiamos.

Lietuvos muitinė perspėja eksportuotojus deklaruoti tikrąją statistinę, o ne sutartinę, kai tarpusavyje susitaria pardavėjas ir pirkėjas siekiant nuslėpti tikrąją eksportuojamų prekių vertę, ar fiktyvią prekių vertę, taip pat primena, kad už Lietuvos Respublikoje įgyvendinamų tarptautinių sankcijų arba Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatytų ribojamųjų priemonių pažeidimus taikoma atsakomybė.

 

LR muitinės informacija

Dalintis