

INGREDIENTAI:
- 500 g jautienos išpjovos, sprandinės, nugarinės ar mentės (galima pakeisti veršiena, kiauliena ar paukštiena)
- 3 svogūnai
- 2 šaukštai aliejaus
- 50 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- 3–5 šaukštai pomidorų padažo
- džiovintų mairūnų
- druskos, maltų pipirų
Padažui:
- 250 g spanguolių
- 50 ml šviežių
- apelsinų sulčių
- 50 ml obuolių acto
- 100 g cukraus
- 1 obuolys
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- 3 česnako skiltelės
- malto cinamono
- druskos
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ar juostelėmis, apkepinkite įkaitintame aliejuje. Perdėkite į puodą, užpilkite vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštės. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite susmulkintus svogūnus. Kai mėsa suminkštės, o vanduo bus beveik išgaravęs, sukrėskite svogūnus, pomidorų padažą, supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite. Pagaminkite spanguolių padažą. Į keptuvę sudėkite visas jo sudedamąsias dalis ir užkaitinkite iki virimo. Uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5–9 min. Padažą išmaišykite ir patiekite kartu su troškiniu.