Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai primena:
* Sugautos žuvys turi būti kuo skubiau atšaldomos ir laikomos tirpstančio ledo temperatūroje – maždaug 0 ºC. Todėl perkant šviežią (atšaldytą) nesupakuotą žuvį iš ledo vitrinos, visada svarbu atkreipti dėmesį, kad mažiausiai pusė žuvies paviršiaus būtų padengta ledu.
* Tinkamą temperatūrą ir žuvies kokybę užtikrina tik pakankamas ledo kiekis ant žuvies paviršiaus.
* Ne mažiau svarbu, kad ledas aplink žuvį būtų švarus.
* Prieš perkant patariama įvertinti išvaizdą, kvapą, spalvą ir konsistenciją.
* Nepjaustytos žuvies šviežumą patikrinti lengviausia apžiūrint akis, žvynus, pelekus ir žiaunas.
* Šviežia žuvis neturi pašalinio kvapo, jis yra specifinis ir būdingas tam tikroms žuvų rūšims.
* Stiprus kvapas, pvz. amoniako, – ženklas, kad žuvis nešviežia, pradedanti gesti.
* Šviežios žuvies oda yra blizganti ir stangri, gleivės skaidrios, žvynai turi tvirtai laikytis ir blizgėti, pelekai ir uodega neapdžiūvę ir nesusiklijavę.
Žuvis yra greitai gendantis maisto produktas, todėl nusipirkus šviežią ar atšildytą – reikėtų iškart gaminti, jokiu būdu vėl neužšaldyti jau atšildyto produkto. Laikoma šaldytuve aukštesnėje nei nulinėje temperatūroje žuvis greitai ims gesti ir nebus tinkama vartoti.
VMVT informacija
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos