Pasak bendruomenės pirmininkės Danguolės Jarmalavičienės, toks įvertinimas – ne tik garbė, bet ir paskata kurti toliau:
„Ąžuolinių kaimo bendruomenės komanda aktyviai dalyvavo Daugų miesto šventėje – Mindauginėse. Tai buvo ne tik šventė, bet ir galimybė dalintis patirtimi, dirbti kartu, pramogauti ir pristatyti savo gaminius. Šventės metu lankytojai galėjo susipažinti su mūsų natūraliais produktais – pagamintais iš laukinių augalų, augančių natūraliose pievose, ir bičių vaško. Tai – ne tik sveiki, bet ir išskirtiniai, ekologiški gaminiai.“
Ypatingo dėmesio šventėje sulaukė ir edukacija apie dzūkiškus krustus – kulinarinio ir tradicinių amatų paveldo dalis, kurį bendruomenė aktyviai saugo ir puoselėja.
Saugomų teritorijų produkto ženklas padeda stiprinti vietos identitetą, skatina kurti autentiškus produktus, o svarbiausia – prisideda prie ekologinio ir kultūrinio tvarumo. Ąžuolinių bendruomenės veikla – puikus pavyzdys, kaip nedidelės vietos iniciatyvos gali tapti svarbia saugomos teritorijos tvarumo dalimi.
Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos fotoinformacija