Kaunas +21,2 °C Debesuota
Sekmadienis, 20 Lie 2025
Kaunas +21,2 °C Debesuota
Sekmadienis, 20 Lie 2025

Brokolių ir vynuogių salotos

2019/08/08

  • 300 g šviežių brokolių
  • 150–200 g mėlynųjų vynuogių
  • 80 g migdolų
  • 1 sauja džiovintų spanguolių
  • 1 saliero lapkotis
  • kelios labai plonos kumpio riekelės
Užpilui:
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas rapsų aliejaus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai citrinų sulčių arba obuolių acto
  • ¼ raudonojo svogūno
  • 100 g graikiško jogurto
  • druskos, maltų pipirų
  Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Nuplikykite džiovintas spanguoles. Nupilkite vandenį, gerai nuvarvinkite ir nudžiovinkite. Vynuoges perpjaukite pusiau, jei yra, iškrapštykite kauliukus. Kumpio riekeles pačirškinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, kad jos pasidarytų traškios. Atvėsinkite ir sutrupinkite. Migdolus susmulkinkite. Salierą supjaustykite nestorais griežinėliais. Viską sumaišykite, išskyrus migdolus ir kumpį. Užpilui svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su kitomis sudedamosiomis dalimis. Apliekite salotas, lengvai išmaišykite, pabarstykite migdolais, kumpio traškučiais ir patiekite į stalą.
Dalintis
2025/07/20

Kas gaivina senuosius amatus?

Technologijoms tobulėjant, kai kurios profesijos tampa nebeaktualios, o jų atstovai priversti persikvalifikuoti ir užsiimti kita veikla. Kas netolimoje ateityje laukia tradiciniais amatais užsiimančių tautodailininkų? Apie tai, ar jaučia grėsmę, k...
2025/07/20

Miškininkai kviečia pažinti miškų paslaptis: daugiau nei 1000 rekreacinių objektų visoje Lietuvoje

Vasarą traukiame į gamtą – arčiau savo šaknų, ieškodami ramybės, norėdami pailsėti, o neretai ir pasigrožėti mus supančia aplinka. Valstybinių miškų urėdijos miškininkai kviečia iškeisti miestą į miš...
2025/07/20

L. Kojala: Rusijoje nieko paslaptingo nėra – tik elementarus imperialistinis mąstymas

Krašto apsaugos ministerija balandį tapo Geopolitikos ir saugumo studijų centro (GSSC) dalininke. Šio centro direktorius Linas Kojala papasakojo apie savo darbo subtilybes, bendradarbiavimo su ministerija naudą Lietuvai, o taip pat p...
2025/07/20

Biokuro pelenus ir šlaką siūloma plačiau naudoti žemės ūkyje, statybose, kraštovaizdžio formavimui

Aplinkos ministerija parengė Medienos kuro pelenų tvarkymo ir naudojimo taisyklių pakeitimo projektą, kuriuo siekiama sudaryti palankesnes sąlygas kietojo biokuro pelenus ir šlaką plačiau panaudoti kaip žaliavą. Siūlomi pokyčiai l...
2025/07/20

Kur susitinka mokslas, širdis ir keturkojai

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gyvūnų mokslų fakulteto (LSMU GMF) Kinologijos centras – tai unikalus švietimo, mokslo ir praktikos junginys, aktyviai formuojantis požiūrį į šiuolaikinę kinologiją, gyvūnų gerovę bei žmog...
2025/07/20

„Akola group“ laikinai atideda biojėgainės statybas Kaišiadoryse

AB Akola group, valdanti vieną didžiausių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupių Baltijos šalyse, laikinai atideda netiesiogiai valdomos AB Kaišiadorių paukštynas biojėgainės statybų projektą Kaišiadoryse. Biojėgain...
2025/07/20

Šaltibarščių sezonas trumpas, bet burokėlių paklausa – ištisinė: didžiausias pikas – žiemą

Vasaros metu ant pietų stalo dažnai atsiduria gaivus lietuviškas patiekalas – šaltibarščiai. Vis dėlto pagrindinio šaltibarščių ingrediento – burokėlių – tiekėjai bei gamintojai pastebi: nors va...
2025/07/20

Laikas nustoti tikėti mitais – 3 klaidos, kurias dar dažnas daro su alyvuogių aliejumi

Alyvuogių aliejus, nors ir nekainuoja aukso kalnų, dažnai pavadinamas skystuoju auksu. Ir ne be priežasties: jis laikomas vienu sveikatai palankiausių riebalų, gali akimirksniu pagardinti įvairius patiekalus arba net tapti jų žvaigžde. Nors mūsų s...