Columbus +10,8 °C Debesuota
Penktadienis, 21 Kov 2025
Columbus +10,8 °C Debesuota
Penktadienis, 21 Kov 2025
Užkandžiai prie varžybų.

Iki pergalės – 5 naujos idėjos, kuo užkandžiauti stebint pirmąjį futbolo rinktinės mačą

2025/03/21


„IKI pergalės“ – su tokiu nauju šūkiu jau šįvakar, penktadienį, Lietuvos vyrų futbolo rinktinė stos į naujas 2026 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos kovas. Pirmoji akistata laukia išvykoje, kaimyninėje Lenkijoje, todėl daugelis už rinktinę sirgs draugų būryje prie televizorių ekranų. Kuo paįvairinti įprastą užkandžių pasirinkimą? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad kartais pamirštama, kiek daug gali riešutai. Jie nebrangus, sveikas, o su keliomis gudrybėmis – ir išskirtinai skanus užkandis.

Bilietai į rinktinės varžybas Lietuvoje – pigiau

Po penktadienio mačo, kita kova vyks jau namuose – pirmadienį lietuviai priims Suomijos futbolo rinktinę. Prekybos tinklui „Iki“ šiemet pradėjus partnerystę su Lietuvos futbolo federacija (LFF), rinktinę namų stadione Kaune palaikyti galima dar paprasčiau. Pasinaudojus „Iki“ lojalumo taškais, glima gauti 20 proc. nuolaidą bilietui į kovo 24 dienos rungtynes Kaune tarp Lietuvos ir Suomijos.

„Visuomet buvome aktyvaus gyvenimo būdo šalininkai – remiame velomaratoną, organizuojame ėjimo varžybas, net patys įmonėje turime subūrę futbolo komandą. Partnerystė su LFF leidžia žengti dar toliau – ne tik pastūmėti aktyviau gyventi visus, bet ir padėti populiarinti futbolą. Visi žinome, koks svarbus žaidėjams yra sirgalių palaikymas stadione – jis sukuria nepakartojamą atmosferą, kuri įkvepia kovai iki paskutinės sekundės. Norime, kad kuo daugiau žmonių pajustų tą vienijančią jėgą, todėl pasiūlėme galimybę sutaupyti įsigyjant bilietus į rinktinės mačą“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Pasinaudoti nuolaida galima „Partnerių klube“, prisijungus prie „Iki“ programėlės arba savo paskyros interneto svetainėje.

5 greitos ir taupios idėjos futbolo vakarui prie televizoriaus

Prasidedantis naujas pasaulio futbolo čempionato atrankos sezonas – proga ir užduoti toną naujiems įpročiams. Nesvarbu, ar planuojate vakarėlį draugais, ar šį vakarą leisite su šeima, jums reikės greitų ir skanių užkandžių, kurie daug prisideda prie vakaro sėkmės, sako „Iki“ kulinarijos šefė J. Tamoševičienė. Ar yra būdas užkandžiauti skaniai ir be sąžinės graužimo?

„Daugelis jau atradę, kad į humusą ar kitą užtepėlę mirkomi šviežių daržovių šiaudeliai puikiai pakeičia riebesnius užkandžius. Norint sveikesnės alternatyvos bulvių traškučiams, juos galima pasiruošti namuose praktiškai iš visų mėgstamų vaisių ar daržovių. Tam puikiai tinka ne tik bulvės ar batatai, bet ir burokėliai, cukinijos, moliūgai, morkos, ropės, patisonai, netgi lapinės daržovės, tokios kaip kale kopūstai ar špinatai. Be to, puikaus skonio traškučius galite pasigaminti ir iš vaisių: obuolių, kriaušių, bananų, netgi kokoso riešutų. Tereikia produktus plonai supjaustyti, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir iškepti orkaitėje“, – pasakoja J. Tamoševičienė.

„Iki“ kulinarijos šefė kviečia prisiminti ir riešutus. Jie suteiks traškumo, kurio taip norisi užkandžiaujant, taip pat bus naudingi organizmui.

„Riešutuose ir sėklose gausu maistingųjų medžiagų, įskaitant sveikus riebalus, baltymus, ląstelieną, vitaminus ir mineralus. Be to, jie yra universalūs ir gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose – nuo saldžių iki pikantiškų. Naudokite savo mėgstamą riešutų rūšį ar derinkite skirtingas, įmaišykite sėklų – taip išgausite įdomių skonių ir tekstūrų. O ir riešutų pasirinkimas plečiasi – nuo paprastų skudintų iki dengtų šokoladu žemės riešutų ar druska gardintų migdolų. Didelis privalumas ir tai, kad daugumą patiekalų bus labai greita paruošti“, – sako J. Tamoševičienė ir dalijasi 5 receptais.

Picos skonio riešutų užkandis

Reikės: 150 g anakardžių riešutų, 80 g migdolų, 40 g graikinių riešutų, 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio džiovintų pomidorų, 1/2 šaukštelio raudonėlio, 1/2 šaukštelio džiovintų svogūnų, 1/2 šaukštelio baziliko, 1/2 šaukštelio česnakų granulių, 1/2 šaukštelio čiobrelių, 1/2 šaukštelio druskos.

Gaminame:

  1. Riešutus suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir suberkite prieskonius.
  2. Kruopščiai apvoliokite riešutus prieskoniuose ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kepkite riešutus orkaitėje 8-10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Gaivūs salierų „laiveliai“ su riešutais

Reikės: ryšulėlio lapkotinių salierų, šviežio tepamo sūrio, žemės riešutų kremo, smulkintų mėgstamų riešutų, razinų (nebūtina).

Gaminame:

  1. Salierus nuplaukite ir jų kotus supjaustykite kelių centimetro ilgio gabalėliais. Į pusės jų vidų įtepkite šviežio sūrio, į likusių – žemės riešutų kremo. Pabarstykite smulkintais riešutais ir, jei naudojate, uždėkite kelias razinas.

Traškūs batonėliai su riešutais ir medumi

Reikės: 1 puodelio migdolų, 1 puodelio lazdyno riešutų, 1/2 puodelio moliūgų sėklų, 1/2 puodelio medaus, 1 šaukštelio cinamono.

Gaminame:

  1. Riešutus ir sėklas susmulkinkite, pakepkite juos sausoje keptuvėje apie 5 minutes.
  2. Puode pašildykite medų ir cinamoną. Sumaišykite su riešutais ir sėklomis.
  3. Perkelkite mišinį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir gerai išminkykite. Atidėkite į šalį, kad atvėstų, tada supjaustykite batonėliais.

Spraginti kukurūzai su žemės riešutų sviestu

Reikės: 2 puodelių skrudintų ir sūdytų arba nesūdytų žemės riešutų, druskos (jei naudojate nesūdytus žemės riešutus), 100 g kukurūzų spragėsių, 1 šaukšto medaus, aliejaus.

Gaminame:

  1. Pasigaminkite naminį žemės riešutų sviestą. Riešutus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol masė taps labai vientisa. Kas 30 sek. ar kas minutę sustokite ir nubraukite dubens šonus, kad neliktų nesusmulkintų riešutų. Mišinys iš pradžių bus trupiniai, paskui jis sutirštės į rutuliuką, o galiausiai taps kreminis ir vientisas. Visas procesas turėtų trukti apie 8-10 min.
  2. Paruoškite kukurūzus pagal instrukciją ant pakuotės.
  3. Nedideliame puode sumaišykite 3 šaukštus žemės riešutų sviesto, medų ir 1-2 šaukštus aliejaus. Kai ingredientai susijungs į vientisą masę, užpilkite padažą ant iškeptų popkornų. Uždenkite puodą ir purtykite, kol visi spragėsiai pasidengs padažu.

Sūrio rutuliukai su riešutais

Reikės: 100 g ožkos arba šviežio tepamo sūrio, 100 g mėlynojo sūrio, 100 g čederio sūrio, 1 skiltelės česnako, 30 g lazdyno riešutų, 30 g graikinių riešutų, 30 g pistacijų riešutų.

Gaminame:

  1. Dubenyje šakute ar virtuviniu kombainu sumaišykite ožkos arba tepamą sūrį, mėlynąjį sūrį ir smulkiai tarkuotą čederį. Įdėkite išspaustą česnako skiltelę ir gerai išmaišykite. Dėkite masę į šaldytuvą maždaug 15-20, kad geriau sustingtų.
  2. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduos, ir palikite atvėsti. Atvėsusius trumpai sutrinkite trintuvu, kad jie suskiltų į smulkius gabalėlius, bet ne į pastą.
  3. Iš atvėsintos sūrio masės suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Kad būtų lengviau, galite šiek tiek sudrėkinti rankas.
  4. Paruoštus rutuliukus iš visų pusių apvoliokite smulkintais riešutais. Galite patiekti iš karto, o jei juos ruošiate iš anksto, įdėkite į šaldytuvą ir laikykite uždengę. Kad būtų lengviau valgyti, galite įsmeigti traškią lazdelę.

 

„Fabula Rud Pedersen Group“ informacija

Dalintis
Verslas