Po penktadienio mačo, kita kova vyks jau namuose – pirmadienį lietuviai priims Suomijos futbolo rinktinę. Prekybos tinklui „Iki“ šiemet pradėjus partnerystę su Lietuvos futbolo federacija (LFF), rinktinę namų stadione Kaune palaikyti galima dar paprasčiau. Pasinaudojus „Iki“ lojalumo taškais, glima gauti 20 proc. nuolaidą bilietui į kovo 24 dienos rungtynes Kaune tarp Lietuvos ir Suomijos.
„Visuomet buvome aktyvaus gyvenimo būdo šalininkai – remiame velomaratoną, organizuojame ėjimo varžybas, net patys įmonėje turime subūrę futbolo komandą. Partnerystė su LFF leidžia žengti dar toliau – ne tik pastūmėti aktyviau gyventi visus, bet ir padėti populiarinti futbolą. Visi žinome, koks svarbus žaidėjams yra sirgalių palaikymas stadione – jis sukuria nepakartojamą atmosferą, kuri įkvepia kovai iki paskutinės sekundės. Norime, kad kuo daugiau žmonių pajustų tą vienijančią jėgą, todėl pasiūlėme galimybę sutaupyti įsigyjant bilietus į rinktinės mačą“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Pasinaudoti nuolaida galima „Partnerių klube“, prisijungus prie „Iki“ programėlės arba savo paskyros interneto svetainėje.
Prasidedantis naujas pasaulio futbolo čempionato atrankos sezonas – proga ir užduoti toną naujiems įpročiams. Nesvarbu, ar planuojate vakarėlį draugais, ar šį vakarą leisite su šeima, jums reikės greitų ir skanių užkandžių, kurie daug prisideda prie vakaro sėkmės, sako „Iki“ kulinarijos šefė J. Tamoševičienė. Ar yra būdas užkandžiauti skaniai ir be sąžinės graužimo?
„Daugelis jau atradę, kad į humusą ar kitą užtepėlę mirkomi šviežių daržovių šiaudeliai puikiai pakeičia riebesnius užkandžius. Norint sveikesnės alternatyvos bulvių traškučiams, juos galima pasiruošti namuose praktiškai iš visų mėgstamų vaisių ar daržovių. Tam puikiai tinka ne tik bulvės ar batatai, bet ir burokėliai, cukinijos, moliūgai, morkos, ropės, patisonai, netgi lapinės daržovės, tokios kaip kale kopūstai ar špinatai. Be to, puikaus skonio traškučius galite pasigaminti ir iš vaisių: obuolių, kriaušių, bananų, netgi kokoso riešutų. Tereikia produktus plonai supjaustyti, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir iškepti orkaitėje“, – pasakoja J. Tamoševičienė.
„Iki“ kulinarijos šefė kviečia prisiminti ir riešutus. Jie suteiks traškumo, kurio taip norisi užkandžiaujant, taip pat bus naudingi organizmui.
„Riešutuose ir sėklose gausu maistingųjų medžiagų, įskaitant sveikus riebalus, baltymus, ląstelieną, vitaminus ir mineralus. Be to, jie yra universalūs ir gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose – nuo saldžių iki pikantiškų. Naudokite savo mėgstamą riešutų rūšį ar derinkite skirtingas, įmaišykite sėklų – taip išgausite įdomių skonių ir tekstūrų. O ir riešutų pasirinkimas plečiasi – nuo paprastų skudintų iki dengtų šokoladu žemės riešutų ar druska gardintų migdolų. Didelis privalumas ir tai, kad daugumą patiekalų bus labai greita paruošti“, – sako J. Tamoševičienė ir dalijasi 5 receptais.
Reikės: 150 g anakardžių riešutų, 80 g migdolų, 40 g graikinių riešutų, 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio džiovintų pomidorų, 1/2 šaukštelio raudonėlio, 1/2 šaukštelio džiovintų svogūnų, 1/2 šaukštelio baziliko, 1/2 šaukštelio česnakų granulių, 1/2 šaukštelio čiobrelių, 1/2 šaukštelio druskos.
Gaminame:
Reikės: ryšulėlio lapkotinių salierų, šviežio tepamo sūrio, žemės riešutų kremo, smulkintų mėgstamų riešutų, razinų (nebūtina).
Gaminame:
Reikės: 1 puodelio migdolų, 1 puodelio lazdyno riešutų, 1/2 puodelio moliūgų sėklų, 1/2 puodelio medaus, 1 šaukštelio cinamono.
Gaminame:
Reikės: 2 puodelių skrudintų ir sūdytų arba nesūdytų žemės riešutų, druskos (jei naudojate nesūdytus žemės riešutus), 100 g kukurūzų spragėsių, 1 šaukšto medaus, aliejaus.
Gaminame:
Reikės: 100 g ožkos arba šviežio tepamo sūrio, 100 g mėlynojo sūrio, 100 g čederio sūrio, 1 skiltelės česnako, 30 g lazdyno riešutų, 30 g graikinių riešutų, 30 g pistacijų riešutų.
Gaminame:
„Fabula Rud Pedersen Group“ informacija