Rauginti agurkai su raudonaisiais serbentais
Reikės:
Sūrymui:
Agurkus pamirkyti ir sustatyti į stiklainius, nuplautas raudonųjų serbentų uogas ir nuluptas česnako skilteles suberti į agurkų tarpus. Užpilti karštu sūrymu ir pasterizuoti: 0,5 l stiklainius – 3–5 min., 1 l – 8 min., 3 l – 12–15 min.
Su svarainiais konservuoti agurkai
Marinatui:
Nedidelius agurkus 2–3 val. palaikyti sūriame vandenyje (1 l vandens / 2 v. š. druskos). Išvirti marinatą, į jį sudėti agurkus ir 2–3 min. pakaitinti (tik neužvirti). Tada agurkus ir prieskonius sudėti į stiklainius, marinatą dar kartą užvirinti ir užpilti agurkus. Stiklainius užsukti metaliniais dangteliais.
Norint rūgštesnio marinato, įpilti 1–2 v. š. 9 proc. acto.
Taip galima konservuoti aguročius ir moliūgus, tik juos pirmiausia reikia nulupti ir keletą minučių pavirti sūdytame vandenyje.
Pikantiški agurkėliai
Reikės:
Marinatui:
Į stiklainius dėti česnako skilteles, krapų stiebus, agurkus, stambiai pjaustytus patisonus, griežinėliais pjaustytas morkas, svogūnus ir paprikas.
Iš nurodytų produktų išvirti marinatą ir juo užpilti daržoves. Kaitinti 15–20 min. ir užsukti metaliniais dangteliais.
Marinuoti agurkai su prieskoniais
Reikės:
Agurkus gerai nuplauti, nupjaustyti galiukus, sudėti į dubenį ir užpilti labai sūriu vandeniu. Palaikyti 24 val., kad pasisūdytų. Tada 10 min. palaikyti šviežiame šaltame vandenyje, išgriebti, nuvarvinti ir sudėti į sterilius stiklainius.
Krieno šaknį nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, ankštinius pipirus perpjauti išilgai į keturias dalis, baltuosius pipirus sugrūsti, krapus nuplauti ir nuskabyti nuo kotelių. Užvirinti vandenį, supilti actą, suberti prieskonius, prieskonines daržoves, cukrų. Išvirusį marinatą šiek tiek atvėsinti, užpilti agurkus. Stiklainius sandariai užsukti metaliniais dangteliais. Tinka valgyti po dviejų savaičių.
Agurkų mišrainė
(tinka ir peraugę agurkai)
Reikės:
Šiai mišrainei tinka peraugę agurkai, kurių nespėjome laiku užkonservuoti. Juos 6–8 val. mirkyti šaltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griežinėliais. Sudėti supjaustytus svogūnus, česnakus, petražoles, krapus, suberti druską, įpilti acto ir išmaišyti.
Agurkus dėti į 0,5 l talpos stiklainius. Į kiekvieną įpilti po šaukštelį pašildyto aliejaus. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais, 15 min. kaitinti, tada sandariai uždaryti.
Agurkinė
Reikės:
Visas daržoves supjaustyti, sumaišyti, palikti valandai, kad išsiskirtų sultys. Tada ištroškinti puode, karštas sukrėsti į stiklainius ir tuoj pat užsukti.
Asociatyvi 123rf nuotrauka
Parengta pagal knygą „Agurkus raugiu, marinuoju, sūdau“, leidėjas UAB „Ūkininko patarėjas“
Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.